+ Film

A kopár sziget – Ember a tájban

Sindo, a film rendezője a világszerte legismertebb japán rendezők közé tartozott.

A Mese utcai filmklub (XII. ker., Mese utca 11.) új sorozatának következő darabja, március 3-án, Sindo Kaneto alkotása, A kopár sziget, az 1961-es moszkvai filmfesztivál megosztott nagydíjának nyertese. A kereken száz évet élt, tavalyelőtt elhunyt Sindo a világszerte legismertebb japán filmrendezők közé tartozott. Magyarországon az Onibaba (1964) volt a legnagyobb sikere, de bemutatták más filmjeit is: Hirosima gyermekei, Fojtogatás, Erotikus képregény.

A kopár sziget fő helyszíne egy apró szigetecske egy nagyobb japán sziget közelében. Megművelni éppen elég. Különösen két embernek, a házaspárnak, akik két gyermeküket nevelik itt. Inkább ők vannak a szigetért, mint az őértük.

A filmtörténet egyik legnagyobb hatású kísérőzenéjéből (Hajasi Hikaru kompozíciója) és a varázsos képekből valóságos filmköltemény születik.

A válogatásba olyan filmek kerültek, melyekben a táj (akár a város is) több mint háttér: emberi sorsok alakítója. A továbbiakban vetítésre kerül a sorozat részeként: a Nagyítás (Antonioni), a Szegénylegények (Jancsó) és a Manhattan (W. Allen).

Tehát: 2014. március 3-án, 18.00-kor: Sindo Kaneto: A kopár sziget (1960)

Filmklub: Ember a tájban

Vezeti: Harmat György filmkritikus
Helye: Budapest, XII. ker., Mese utca 11.

(Megközelíthető például a 22-es és a 291-es autóbusszal.)
Sacré Coeur Nővérek Forrás Lelkiségi Központja
További információ:
www.szentszivtarsasag.hu
rscj.mese@gmail.com

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top