+ Zene

Zenék temetés és hurrikán idejére

A Type O Negative két volt tagja A Pale Horse Named Death-ben koncertezik a Dürer Kertben.

A gothic/doom metálzene amerikai királya, a négy éve megszűnt Type O Negative egykori két tagja, Sal Abrucato és Johnny Kelly is játszik az A Pale Horse Named Death elnevezésű formációban, amely február 21-én a fővárosi Dürer Kertben koncertezik.

A két zenész egyaránt dobosként és ütőhangszeresként szerepelt a 2010-ben frontembere, Peter Steele halála miatt feloszlott Type O Negative-ban: Sal Abruscato alapító tag volt 1989-ben és játszott az első három albumon, majd őt váltotta Johnny Kelly 1994-ben. Abruscato a Type O Negative után a nem kevésbé kemény Life of Agony-ban folytatta, majd 2011-ben létrehozta a stoner metálban utazó A Pale Horse Named Death-et, amelyben immár gitározik, meg ő írja a dalokat – közölték a szervezők.

A már két lemezt készített csapatban Abruscato mellett régi brooklyni barátja, Matt Brown gitározik és vokálozik, emellett producer és hangmérnök (egykor Lou Reed és a Jane’s Addiction mellett is dolgozott), Johnny Kelly dobol, Eddie Heedles gitározik, Eric Morgan pedig basszusozik.

Az A Pale Horse Named Death számai felzaklatóak, az ijesztő valóságot jelentő dolgokról szólnak: tönkrement párkapcsolatokról, szenvedélybetegségekről, öregedésről, önfeladásról. Vannak olyan számok is, amelyek az Egyesült Államokra lesújtó Sandy és Irene hurrikán tombolása idején készült, egyiküket pedig a néhai Type O énekes, Peter Steele temetésén megtapasztalt érzelmek inspirálták.

A Dürer Kertben február 21-én egy svájci doom metál zenekar, a Blood Runs Deep melegít be.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top