+ Sepercesek

Megfogadtad!

Fogadom, hogy a szomszéd felesége nem kíván meg! Óriási pipa!

Most komolyan, te emlékszel a tavalyi fogadalmaidra? Emlékszel rá, ahogy egy pezsgő, félszáraz pillanatban felötlöttek benned a jövődre vonatkozó gondolatok, mint bubik a pohárban? Feltűntek, a felszínre törtek, és kipukkantak, mielőtt még fontosnak tartottad volna őket. Hogy volt?  Megfogadom… mit is kívánnak ilyenkor: ledobható kilókat, eldobható cigarettát, felkapható akaraterőt, lekapható rossz szokásokat. Akkor most igyunk arra, hogy jövőre kevesebbet iszunk: egészségedre! Még egy kört!? És közben alkoholban áztatott agyadban ott motoszkál az a velejéig romlatlan önhazugság, hogy mostantól többet foglalkozol azokkal, amiket és akiket szeretsz. Nem kell messzire menni, ott vagy mindjárt önmagadnak: ígérem, többet nézek a tükörbe. Ugyan! Ki az, aki szívesen néz szembe magával? A tükör a lélek tükre, aki reggel szembejön veled, az még nem te vagy, akivel meg este találkozol, már nem kiváncsi rád. Különben is, nem lehet mindig a tegnapi meló okozta gyógyíthatatlan fáradtságra fogni az állapotodat. És a mások? Aki nem szereti önmagát, az nem tud mást szeretni… mint másokat. Most komolyan. Nem olyan unalmasak, mint te magadnak, sokkal érdekesebb foglalkozni velük. De ezt már megszoktad, nem kell ide fogadalom.

És akkor felötlik benned, lehet, hogy rosszul közelítetted meg eddig ezt a problémát. Nem azon kell gondolkodni, mit tartottál be abból, amire úgysem emlékszel. Inkább készíts egy 100%-ig pozitív listát: gondold át az éved, és vedd úgy, hogy amik eszedbe jutnak, mind a te irányításod alatt született tettek voltak. Mert Te így akartad. Mert megfogadtad. Csinálj egy mérleget, amin nem lehetnek betartatlan ígéretek, és pipálj ki mindent: igen, ezt így kellett, gratulálok.

Észrevetted már, hogy a 2013 anagrammája a 3, 2, 1, 0? Ebben a szellemben állj neki, és mérd fel pozitívan az évet! Lássuk, pontosan miket is fogadtál meg tavaly. Mielőtt még a mélyére ásnál, és örömtelin végigtekintenél önnön, immár tudatosan épített életeden, kezdd az egyszerű fogadalmakkal, amelyeket valóban nem volt nehéz betartani:

Fogadom, hogy nem megyek Brazíliába nyaralni.

Voltál idén Brazíliában nyaralni? Ugyehogy nem. Akkor ez bizony egy vastag pipa.

Fogadom, hogy jövőre sem léptetnek elő.

Kezded már érezni? Ugye, milyen könnyű? Az ember csak úgy dobja le magáról a súlyokat.

Fogadom, hogy jövőre nem lesz válság!

Miért, van még? Látod, a betartott fogadalmaknak csak a fantáziád szabhat határt. Lassan közelíthetsz a kényesebb témák felé is.

Oldalak: 1 2

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top