Archív

Janusz Kaminski és Berenice Bejo lesz a vendége Kusturica filmfesztiváljának

Janusz Kaminski, Steven Spielberg filmjeinek operatőre és Berenice Bejo francia színésznő, A némafilmes című film női főszereplője lesz a hetedik Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztivál díszvendége 2014-ben – Markovics Annamária jelenti Belgrádból.

janusz kaminski

Január 18. és 23. között Emir Kusturica többszörösen díjazott szerb filmrendező vendége lesz Francois Ozon francia, Asghar Farhadi iráni, Alekszandrosz Avranasz görög, Jurij Bikov orosz, valamint Paolo Sorentino és Gianfranco Rosi olasz rendező is, akik a filmjeik bemutatása mellett előadásokat is tartanak.

A Mokra Gora hegységben, Montenegró, Szerbia és Koszovó határán felépített autentikus faluban szervezett fesztivál zenei programjában fellép a mára már világhírű francia ZAZ együttes, de maga Kusturica is gitárt ragad, és a Zabranjeno Pusenje (No Smoking Orchestra, Tilos a dohányzás) nevű zenekarával áll színpadra. Ezúttal a jövő filmeseire helyezik a fő hangsúlyt, a versenyprogramban 20 feltörekvő fiatal filmes alkotása verseng a fesztivál fődíjáért, az Aranytojásért.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top