Archív

A tiéd milyen lesz?

A teljes rokonság megbotránkozása ellenére moziba mentek szentdélután? Éjféli mise helyett? (Mészöly Ági írása)

A tiéd milyen lesz?

A tiéd milyen lesz? Fenyő, meg fahéjillatú?

Tradicionális halászlé és töltött káposzta? Pulyka? Bejgli? Borleves?

Naponta ötször kiszámolod az ujjaidon, hogy mennyit kell még aludni, vagy befelé nyüszítve imádkozol, legyen már vége az egész haccacárénak? Gyűjtögeted a jótetteket? Lelkesen nézegeted az idei dekortrendet? Hánynod kell a nyálas karácsonyi számoktól a plázában?

Pontos tervvel indulsz bevásárlókörútra? Már augusztusban megvan becsomagolva minden? Fogadkozol, hogy aki legközelebb a sarkadra tolja azt a kurva kocsit, azt felpofozod?

Tudod, mi a gyereked álma? Veszel neki valami pókemberes izét, ha már le van árazva? Társast, mert az fejleszti szociálisan? Kreatív készletet? New Yorkeres ajándékutalványt, arra legalább nem húzza a száját? Tökmindegy, csak hasznos legyen?

Adakozol a hajléktalanoknak? Inkább nem is gondolsz rájuk? Mész kaját osztani, úgysincs kivel tölteni az estét? Felhívsz egy lelkizős vonalat? Veszel magadnak egy üveg páleszt?

Nagymamának egy porcelán tálalót? Masszázsjegyet? Csináltatsz fotókönyvet? Elmész egyáltalán a nagymamához? Felhívod Sykpe-on, annak is örül?

Lesz bátorságod megmondani az apádnak, hogy a szentestét szűk családi körben töltitek? Aztán mégis meghívni a barátnődet, aki egyébként otthon nézné a Született Feleségeket? Még akkor is, ha a srácok húzzák a szájukat? Kimész a nagyapád sírjához valamelyik nap előtte?

Küldözgetsz majd a klotyóból stikában esemest? Válaszol rá? Öt éve arról álmodsz, hogy vele töltöd az estét? Elnézést kérsz majd, hogy ennyi ideig tartott helyrehozni a sminked?

Számolgatod, hogy jössz ki a havi fixből? Erre spórolsz szeptember óta? Nem számolgatod, mert úgysem jössz ki? Veszel fel személyi kölcsönt? Már tavaly sem vettél senkinek ajándékot?

Mániákusan takarítasz, hogy kinézzen valahogy a lakás? Leszarod, mert ez a nap is olyan, mint a többi? Kiöltöztök? Mackónadrágban maradtok? Üvöltözöl a pároddal, hogy legalább ilyenkor segítsen végre egy kicsit?

A jézuska hozza? Angyal? Csak a fát? Csak az anyósodéknál? Nem hoz semmit?

A teljes rokonság megbotránkozása ellenére moziba mentek szentdélután? Éjféli mise helyett? Énekeltek csillogó szemmel a karácsonyfa körül? Hagyod, hogy a gyerek alatta aludjon egy matracon? Odavackolsz mellé? Vagy angyalka után mindenki megy a szobájába, és posztolja a face-re az ajikat?

Neked milyen lesz? Diós? Mákos? Úgyis kireped? Inkább megveszed készen? Csak azért is megsütöd? Fogcsikorgatva, hajnal kettőkor?

Földlabdásat vettél? Még akkor is, ha nincs is kerted? Órákig válogattad a Spar előtt? Műfenyőd van már hat éve? Huszonnegyedikén délelőtt kiszaladsz a végállomásra, akkor már ingyen is odaadják?

A tiéd milyen lesz? Olyan, amilyennek szeretnéd?

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top