Archív

Garaczi László egy 130 nemzetiségű városban – villáminterjú

Garaczi László novembertől áprilisig kapott ösztöndíjat a svájci Zugba, ahol a hegyoldalban álló kolostor egyik apartmanjában lakik. A kinti élményeiről kérdeztük, saját fotókkal.

garaczi 1

Milyen a város, és milyen a svájci élet?

Eddig leginkább a szűkebb környezettel ismerkedtünk, a várossal és környékével. A táj fantasztikus, tó, hegyek, az élet amúgy nyugisnak tűnik, pedig 130 nemzetiség lakik Zugban.

Kik az ösztöndíjtársak?

Egy francia fotós, egy litván költő és egy genfi képzőművész, de nem nagyon háborgatjuk egymás köreit, ők januárban ráadásul elmennek.

A facebook oldaladon folyamatosan posztolod a svájci telet. Inspiratív?

Nagyon erős a természeti környezet, a lakásból háromfelé nyílik kilátás, a hegycsúcsokra, a tóra és a templomtornyokra, és a deres, havas fákra a kertben, ez tényleg elég fantasztikus a budapesti belváros után.

garaczi 2 Min dolgozol kint, mik a tervek?

A kötelező feladatok (tárcák pl.) mellett egy prózaverskötetet készítek elő, de született egy kis svájci témájú szöveg is, elképzelhető, hogy lesz folytatása.

Elnöke vagy a Hazai Attila Alapítványnak, hogy halad a hagyaték gondozása, és lesz-e könyv?

Összeállítottunk Berta Ádámmal egy poszthumusz novelláskötetet Attila új szövegeiből, úgy tűnik, a Magvető Kiadó gondozásában fog megjelenni, talán már az év első felében. A hagyaték feldolgozása is elkezdődött, Sarankó Márta végzi az irodalmi rész rendszerezését. Az a cél, hogy egy honlapon elérhető legyen a teljes írói, zenei, filmes és képzőművészeti életmű, és majd egy írói ösztöndíjat is szeretnénk kiadni.

Garaczi László könyvei kedvezményesen:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top