Archív

A Google 2013-as keresési toplistája

A szórakozás és kultúra kategóriában a színházak között a Nemzeti Színház, a Madách Színház és a Vígszínház volt a legkeresettebb.

Világviszonylatban a Dél-afrikai Köztársaság december 5-én elhunyt első fekete bőrű elnöke, Nelson Mandela polgárjogi harcos, Magyarországon pedig a hátom hete autóbaleset áldozatává vált Paul Walker amerikai filmcsillag vezeti a Google 2013-as keresési listáját.

A globális toplista első négy helyéből hármat elhunyt híresség neve foglal el: Mandelát a Halálos iramban-filmek sztárja, Paul Walker követi, a negyedik a Glee – Sztárok leszünk című televíziós sorozat szereplője, Cory Monteith, aki júliusban hunyt el alkohol- és kábítószer-túladagolásban. A harmadik helyet az iPhone 5S foglalja el, az Apple legnépszerűbb terméke új típusának riválisa, a Samsung Galaxy S4 a nyolcadik a világon legtöbbet keresett címszavak közül.
A mókás videók sorát ihlető Harlem Shake című szám az ötödik helyre került, míg a hatodik a bostoni maratonon elkövetett és három ember halálát okozó bombamerénylet. György herceg, a júliusban született brit trónörökös a hetedik. A PlayStation 4 videojáték-konzolra is annyian voltak kíváncsiak, hogy a kilencedik lett a listán.
A kardcsörtető politikájával nemzetközi feszültséget kiváltó Észak-Korea nevét olyan sokan írták be a Google keresőjébe, hogy a tizedik helyet foglalta el a statisztika szerint.
A magyar Google-keresések abszolút toplistáját Paul Walker neve vezeti – közölte az internetes óriás. Az abszolút lista első tíz helyén szerepelnek az Eurovision 2013, a ByeAlex, a Krasznai Tünde, az árvíz és a bérkalkulátor 2013 címszavak.
A magyar és külföldi ismert személyiségek listáját is Paul Walker vezeti, de sokan voltak kíváncsiak a Katalin hercegnővel, Nelson Mandelával vagy az elhunyt hegymászóval, Erőss Zsolttal kapcsolatos hírekre is.
A szórakozás és kultúra kategóriában a színházak között a Nemzeti Színház, a Madách Színház és a Vígszínház volt a legkeresettebb, míg a múzeumok közül a legtöbbször a Szépművészeti Múzeum, a Közlekedési Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum nevét ütötték be a keresőbe.
A magyar felhasználók a legtöbbször a palacsinta elkészítéséhez kerestek útmutatást a Google segítségével, de népszerűek voltak az olyan ételek receptjei is, mint a gofri, a muffin vagy a pizza.
Az élet nagy kérdései közül a magyar Google-használók a legtöbbször a mi a szerelem? és a hogyan kell csókolózni? kérdésekre kerestek választ az interneten. A mindennapi ügyek intézésekor a legolcsóbb repülőjegyet keresték a legtöbben, de szerepel a leggyakoribb keresések között a legolcsóbb bankszámla és a legolcsóbb új autó is.
A hol vegyek? kategóriában a legtöbben arra voltak kíváncsiak, hol érdemes telefont beszerezniük, de sokan kértek útmutatást ahhoz, hol vásároljanak eurót, gördeszkát vagy éppen ágyat.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top