Archív

Ajándékozó

Válj meg a javaidtól, és add azoknak, akik igazán rászorulnak! A rokonaidnak. – Sárközi Richárd Sepercese

 

Amikor üreges szemekkel ülsz az ablak előtt és várod, hogy a fejedbe szállingózzanak az ötletpelyhek az idei faalávalóra, de csak az idegesség terít be lassan mindent… Amikor arra gondolsz, hogy se időd, se kedved, pénzed se plázába menni, boltba be, boltból ki, sorba be, sorból ki, egyik tömegből a másikba, elfogyott, nem is volt, csak a másik üzletünkben, ez az utolsó el van téve, jöjjön vissza karácsony után, az újságban az csak reklám, lejárt már az akció, nem is létezik olyan szín…

Akkor jusson eszedbe a karácsony valódi üzenete! Vedd komolyan, amit mond neked! Ne készíts listát, ne ötletelj, úgysem jut eszedbe semmi normális senkinek, inkább tisztulj meg, használd arra ezt az időszakot, amire való: a szeretteidre és az adományozásra! Válj meg a javaidtól, és add azoknak, akik igazán rászorulnak! A rokonaidnak.

Eljött az évnek az az időszaka, amikor végre nem kell önzőnek lenned. Nézz körül a lakásban, túrd fel a pincét, mássz fel a padlásra, szedd elő az ágy alól, ami csak odakerült, és adj oda mindent! Halmozd el a rokonaidat a mozdítható földi javaiddal. Amiket feleslegesnek találsz.

Ha a megfelelő szemlélettel, nyitott szívvel és nyitott szemmel járod körbe a lakást és a hozzá tartozó raktározó és tároló helyiségeket, hamar ráébredsz, hogy bármi lehet valakinek ajándék! Csak a megfelelő személyt kell megtalálni hozzá.

Az emberek ilyenkor neveket írnak össze, és azon aggódnak, kinek, mit, hol szerezhetnek még be. Pedig, ha igaz lelkünkre hallgatunk, egyszerűbben eleget tehetünk a karácsony szent, ajándékozó törvényének: keress valamit otthon, aztán találd ki, kinek lesz tökéletes meglepetés. Gondolkodj nagyban, inkább azon morfondírozz, kinek adsz valamit, milyen ürüggyel, és sokkal nagyobb örömöd leled az ajándékozásban, minthogy közelállóid titkos vágyait próbálnád ki- vagy felderíteni.

Találtál egy asztali bort a szekrény tetején? Add neki egy találomra kiválasztott unokabátyádnak, akinek minőséget jelent az is, ha nem törhetetlen üvegből issza a műanyag bort.

Szerelmes levelek egy régi szerelmedtől? Gondolj csak bele, milyen régóta és mennyire vágyhat már valamelyik szülőd arra, hogy ennyire közelről belelásson az életedbe. Vagy add őket gyermekeid kezébe, és felhőtlenül boldog órákat szerzel nekik és távoli barátaiknak.

Szalvétagyűjtemény? Nem fog ki rajtad! Keress egy fiatal unokahúgot, hadd tudja meg, hogy volt élet az Xbox előtt, nem is akármilyen.

Rég lejárt élelmiszer? Ez nem lehet más, mint egy most kezdődő gyűjtemény első darabja bármely fiatal rokonod polcain.

Üreges üvegek? Töltsd meg őket különböző mennyiségű vízzel, spárgázz össze párat, és kész a hangszer, amely olcsón és egyszerűen bővíthető és javítható.

Nem működő telefon? Gyerekjáték. Használhatatlan kábel? Csomagolószalag. És ne feledd, bármi, de bármi lehet levélnehezék, ami nehezebb, mint egy levél.

Ugye már te is kezded belátni, hogy ezzel az új módszerrel milyen könnyen és mekkora sikerrel szerezhetsz bárkinek meglepetést.

Ha mégis sok a pénzed, nincs ötleted, viszont megfontolt, előre látó embernek akarsz látszani, aki törődik szerettei jövőjével, ajándékozz sírhelyet! Praktikus és visszautasíthatatlan ajándék, amely örökre szól.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top