Archív

Év végéig lehet jelentkezni a Hrabal-filmpályázatra

Keresés a weben

Bohumil Hrabal cseh író születésének 100. évfordulója alkalmából hirdettek Hrabbal Habbal címen nemzetközi rövidfilmpályázatot, amelyre a szervező BuSho Filmfesztivál és a budapesti Cseh Centrum műfajtól függetlenül várja az alkotásokat.

Az író műveinek elsőszámú megfilmesítőjeként is ismert Jiří Menzel, Oscar-díjas cseh rendező által áprilisban meghirdetett pályázatra olyan műveket várnak, amelyek magukon hordozzák az író életének és munkásságának motívumait és a lehető legeredetibb módon adják vissza az általa képviselt életérzést és stílust.
A versenyre műfaji megkötés nélkül fikciós, animációs, kísérleti, zenés és dokumentarista pályaművekkel egyaránt lehet nevezni, “archív” és “új film” kategóriákban. Előbbi szekcióban maximum 30 perces, az 1997-ben elhunyt író életéből származó archív felvételeket feldolgozó pályamunkákat, utóbbiban pedig 15 perces, Hrabal halála után készült műveket várnak.
A legjobb alkotás ezer euró (302 ezer forint) pénzdíjban részesül, a további helyezetteket prágai hosszú hétvégével, sörvacsorával, egy hordó sörrel vagy Hrabal-könyvcsomaggal jutalmazzák.
A mindenki számára nyitott versenyre a nevezés díjtalan, a beküldési határidő december 31. A győzteseket Hrabal 100. születésnapján, 2014. március 28-án hirdetik majd ki.
A pályázatról további részletek a busho.hu weboldalon olvashatóak.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top