Archív

Visszatér a Newsweek, bajban a New York Magazin

A jövő év elején a tervek szerint újra meg fog jelenni nyomtatásban a patinás Newsweek amerikai hírmagazin, miközben a New York Magazine csökkenteni fogja példányszámát – jelentette a The New York Times amerikai napilap.

A Newsweek kiadója tavaly ősszel jelentette be, hogy 2013-tól megszűnteti a lap nyomtatott változatát, és kizárólag digitális formában jelenik meg a 80 éves múlttal rendelkező magazin. A lépéstől 40 milliós dolláros megtakarítást reméltek a tulajdonosok, de a Newsweek helyzetét az azóta eltelt bő egy évben így sem sikerült rendezni. Korábban a The Daily Beast című közéleti híroldallal próbálták összevonni, sikertelenül.

A Newsweeket augusztusban vette meg egy kisebb médiacég, és az új főszerkesztő, Jim Impoco jövő januárra vagy februárra tervezi megjelentetni a következő nyomtatott lapszámot. A 64 oldalas magazint „prémium terméknek” szánják, és az eddigieknél nagyobb előfizetési díjjal, de kevesebb reklámmal fog megjelenni – mondta a The New York Timesnak Impoco.

A 2003-ban még négymillió, 2012 első félévében már csak másfél millió példányszámú Newsweek a nyomtatott változatának megszüntetésekor a második legnépszerűbb heti hírmagazin volt az Egyesült Államokban a Time után.

Ezzel párhuzamosan a The New York Times arról is írt, hogy az „új újságírás” egyik fellegvárának tartott New York Magazine jövő márciustól a jelenlegi heti egy kiadás helyett csak kéthetente fog megjelenni. A lépés oka, hogy a hirdetők elpártoltak az elismert laptól a gazdasági válság 2008-as kitörése óta. A lapszámok csökkentésével megspórolandó 3,5 millió dollárt a digitális kiadás javítására fogják fordítani a tulajdonosok.

A magazin hasábjain korábban olyan – ma már híres – szerzők váltak ismertté, mint Tom Wolfe vagy Nora Ephron.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top