Archív

Annika Scheffel magyarországi felolvasókörútja

Az írónővel mindhárom helyszínen Kovács Krisztina beszélget német nyelven.

2013. december 2. és 4. között a pécsi Lenau Egyesület meghívására Magyarországra látogat Annika Scheffel német írónő. A közönség három városban, Pécsett, Budapesten és Debrecenben találkozhat a fiatal szerzővel, aki „Bevor alles verschwindet” [Mielőtt eltűnik minden] című regényét mutatja be.

A rendezvény társszervezői a Goethe Intézet és a Debreceni Német Kulturális Fórum.

Annika Scheffel 1983-ban született Hannoverben. Alkalmazott színháztudományt tanult, próza- és forgatókönyvíró. 2010-ben jelent meg első regénye, a „Ben“, amiért Grimmelhausen-díjat kapott. Annika Scheffel a családjával Berlinben él.

Új regénye egy névtelen falu története, amely át kell adja helyét egy mesterséges tónak. A lakóknak fel kell készülniük házaik lerombolására.

Csak számoljuk az utolsó hónapokat, az utolsó heteket, az utolsó napokat. Hogy itt nem minden megy majd ilyen simán, az a kezdet kezdetétől fogva tudható. […] A helyszín, melyet a regény egy pillanatra sem hagy el, névtelen marad. Egy falu a maga rögzült struktúráival, amely útban van és lerombolandó; a lakosok közül sokan el is költöztek már. A cselekmény során egyre tovább néptelenedik ez a csak a környéken jelentőséggel bíró kis hely, míg egy maroknyi tisztességes ellenálló marad csupán.

Christoph Schröder: „Itt lelsz majd nyugalomra“, die tageszeitung, 2013. március 2.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top