Archív

A Klímadogma sajtóbemutatója az RS9+-ban

Sokan tudunk a globális felmelegedésről, de keveset. A napi hírek apró részleteiből tájékozódunk, de létezik-e olyan elmélet, amely képes pontosan leírni, mi történik a Föld légkörében?klmadogma

Valóban csak a szén-dioxid felelős a felmelegedésért? Vagy a globális méretű állattartás? Az egész csak politikai retorika, amivel félelemben tarthatók az emberek? Miért gondolják az egyházak, hogy a globális felmelegedés alapvetően a 21. század morális kérdése? Létezik még olyan, hogy tudományetika, vagy kizárólag a pénz diktál?

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Podmaniczky Szilárd Klímadogma című legújabb regénye, amely egy klímakutató élettörténetén át, hiteles dokumentumok felhasználásával mutatja be a tudományos világnak ezt a szeletét.

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb regénye tudományos igénnyel íródott, Podmaniczky természettudományos végzettségű író. A regény humora, az erősen életszerű párbeszédek lendülete egyszerre nyújt irodalmi és filmes élményt.

Larry Brandt, a regény főszereplője világéletében kérdezett, nyughatatlan fickó, aki mások kérdéseire is megpróbál válaszolni:

„És mit gondolsz a szexről?

Larry megfogta Emma fenekét, megemelte a csípőjét. Kettőt-

hármat lökött rajta.

A szex? A szex a legjobb ruha nélküli szabadidős foglalkozás.”

Könyvbemutató és sajtótájékoztató november 28.-án 18.00-kor a nemrég nyílt RS9+-ban (Bp. Rumbach Sebestyén u. 10.), ahol az íróval Kurdi Fehér János és Csurka Eszter beszélget. A könyv borítóján Csurka Eszter festménye látható, egyúttal bemutatják a festőnő nyáron megjelent, A tengerpartra címűalbumát is.

A bemutató után gasztrosokk a földi ökoszisztéma egyensúlyának jegyében. Ételek: ropogós töpörtyű, csípős kolbász és érlelt sajtok a fonyódi piacról, házi sütésű „fiam kiflije”, dió, alma, sharon kakhi és szőlő az író családi biokertjéből. Italok: Podmaniczky Zsolt 2013-as száraz Zalagyöngyéje, valamint balatonboglári folyóborok: rozé, Rizlingszilváni, Cabernet Sauvignion.

A könyv a helyszínen kedvezményes, a belépés és a fogyasztás díjtalan. A könyv facebook-oldala: https://www.facebook.com/klimadogma?fref=ts

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top