Archív

Felavatták Ady Endre felújított síremlékét

Keresés a weben

A síremlék korábban megsüllyedt talapzatát teljesen megújították, és egy speciális résszel bővítették ki.

Ady Endre

MTI fotó: Beliczay László

Ady Endre születésének 136. évfordulóján, pénteken avatták fel a költő felújított síremlékét Budapesten, a Fiumei úti Sírkertben.

A védett síremlék a Nemzeti Örökség Intézetének szakmai koordinációjával, egy stockholmi magyar házaspár, Maros Magda vívóvilágbajnok és férje, Csillag István adományából újult meg

mondta Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke.

A házaspár hivatalos úton keresett meg minket és az engedélyünket, szakmai tanácsunkat kérte, hogy rendbe hozathassa a védett síremléket. Természetesen készséggel segítettünk nekik és örömmel vettük a felajánlást

fejtette ki az elnök.

Hozzátette: az intézet társadalmi szerepvállalásában támogat minden olyan civil kezdeményezést, amely a nemzet nagyjai emlékének megőrzésére irányul.

A síremlék korábban megsüllyedt talapzatát teljesen megújították, és egy speciális résszel bővítették ki, hogy elbírja a Csorba Géza szobrászművész által készített Ady-szobrot, amelyet a felújítás során restauráltak.
Az ünnepségen Lukács Sándor Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész Ady-versek előadásával tette meghitté a megemlékezést.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top