Archív

Mi az a Független Thália Projekt?

A Független Thália Projekta független, alternatív színházi produkciók népszerűsítését igyekszik segíteni azzal, hogy a közönség „normál”, kőszínházi közegben találkozhat velük. A projektben számos új bemutató is helyet kap, köztük Rába Roland, vagy ifjú tehetségként Radnai Márk, Bodzsár Márk rendez majd, de a kínálatban szerepelnek könnyed darabok, gyerekelőadás is. A heti előadás:

lathatosagiak foto1

A Thália Színház és a FÜGE bemutatja:

William Shakespeare – George Gershwyn

Láthatóságiak

Kis szentivánéji zene – egy részben

Készült Nádasdy Ádám fordításának felhasználásával és Máthé Zsolt dalszövegeivel

Bemutató: 2013. november 6. 19:30, Thália Színház / Független Thália Projekt

A mi erdőnkben Puck helyett Árpi az úr, és Gershwyn zenéje a varázslat. Ki ide belép, hat szólamban dúdolja a Bú-rapszódiát, anélkül, hogy tudna róla, és bizony menekülnie kell, ha egy Legendás Lény ugrik elő egy fa mögül. Szent Iván éjjelén az erdő mégis zsúfolásig tele szerelmesekkel, megbokrosodott szellemekkel, szűkített akkordokkal. És megjelennek a Láthatóságiak is, hogy titokban elkészítsék heveny színielőadásukat a herceg lakodalmára. Klasszikusok rendhagyóan.

A darab Shakespeare Szentivánéji álom című klasszikusának feldolgozása. A cselekmény Oberon és Titánia viszályára, a négy szerelmes viszontagságaira és a Mesteremberek (Láthatóságiak) történetére és előadására összpontosít.

Gershwyn munkásságából az F-dúr zongoraverseny, a Bú-rapszódia, prelűdök, és dalok (Fascinating Rhythm, Oh, Lady Be Good, Summertime, I Got Rhythm) témái szövik át az előadást zongorán, hatszólamú kórusban, vagy akár koreai orrsípon.

Színházi szempontból a fő motívum a zenei vezető és a mesebeli varázsló szellem személyének összekapcsolódása. Kákonyi Árpád virtuóz zongorista, végzett zeneszerző és teoretikus, az Örkény Színház zenei vezetője, emellett pedig nem okoz neki gondot prózailag megnyilvánulni a színpadon.

Játsszák a Baróthy Angyalai:

Kákonyi Árpád

Murányi Márti

Szathmáry Judit

Tasnádi Bence

Rétfalvi Tamás

Czupi Dániel

Szabó József

Zenei vezető: Kákonyi Árpád

Látvány: Skrabán Judit, Major Mátyás

Rendező asszisztens: Antal Klaudia

Rendező: Máthé Zsolt

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top