Archív

Jelenetek disznók életéből

Mikor az eső színtelen vérével fröcskölte össze az udvar minden szegletét, Dorisznak sikerült kitörnie az ólból. – Sárközi Richárd Sepercese

disznsg

1. Döme története

Mikor megszülettek a kis szopósmalacok csupa csíkos háttal, lett nagy-nagy ribillió az ólban. Vajon merre járt a Pöndörke – csak ezen rágta magát a Döme, fogyott is egy negyvenest, a kukoricadara úgy kaparta a torkát, mintha megszáradt pop cornt próbált volna magába erőltetni. A mellső csülkeire roskadva szorongott szegény istenadta az ólvégben, szidta a mindenható gazdurat miskároltatása miatt, azt tette felelőssé többrendbeli megcsalatásáért. Nem is csodálkoztak remegő szomszédjai, mikor kiválasztott lett, apró mosollyal nyugtázta a hajnali fényben villogó bökőt. Kergetni sem kellett.

Vágás

 

2. Dorisz története

Egy régi vágású, de annál sármosabb vadddisznó és egy fénylő szőkesörtéjű mangalica törvénytelen, de annál nagyobb szerelemben fogant gyermeke volt a gyönyörű Dorisz. Felszabadító röfögésekkel teli éjszakán született 7 hasonszörű ikertestvérével. Míg az alom többi malaca leginkább anyjuk kerek idomaiban részesült, Dorisz vadas mangalica volt a javából, anyja omlós kedvessége mellett kijutott neki apja kemény húsa és szabadságvágya. Nehezen viselte a bezártság mindent ellehetetlenítő súlyát, többször sikertelen kísérletet tett a szabadulásra. Aztán egy viharos délelőttön, mikor az eső színtelen vérével fröcskölte össze az udvar minden szegletét, Dorisznak sikerült kitörnie az ólból. Szedte volna gyorsan a csülkét, de az csak cuppogott a sárban, mint majd a körme a gazda fekete fogai és a zsírtól csillogó ajka között.

Vágás

 

3. Cucuka története

Mikor ez a minden hájjal megkent jószág eladósorba került, örült mindkét szüleje, hogy a süldőjüket végre emberszámba veszik. Nem szeretett az egyebet, mint széles vigyorral tekintgetni a világra az akolmelegből, ha fázott se ment arrébb, csak ráhengeredett a csülkeire, úgy melegítette őket saját testi hőerejével. Büszkén viselte bárki előtt tömegbeli előnyét, ebből sikerült neki hosszútávú előnyt kovácsolni, fajtája sokat csodált díszpéldányaként csinálta a hírverést sokat próbált társainak.

Vágás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top