Archív

Olvasónaplók

Reggel egy oldalnyi Gyöngéd barbárokat mostam a fogam. – Sárközi Richárd Sepercese

Olvasónapló I.

Jókai Mór: Az arany ember

1. fejezet

Ez egy nagy könyv. Nagyon nagy, a magyar irodalom egyik legnagyobb regénye. Elég nehéz tőle a táskám, de tudom, hogy egyszer le kell győznöm. Ma nekifogtam reggel a villamoson, két kör után szólt a vezető, hogy elaludtam, ideje leszállni.

2. fejezet

Újra nekikezdtem, én vagyok az erősebb! Hazafelé legalább 10 oldalt teljesítettem, pedig állt egy kifejezetten nekem való kreol srác az első ajtónál. Most csak a szavaknak élek.

3. fejezet

Izzad a tenyerem, remeg a lábam, hevesebb a szívverésem. Nem gondoltam, volna, hogy ennyi izgalmat rejt még magában, de csak előkapom míting közben, átadom magam az édes bűnnek, és alig várom, hogy rajtakapjanak.

4. fejezet

Anyáméknál annyira finom volt a bukta, észre se vettem, hogy 20 oldalt letudtam beszélgetés közben.

5. fejezet

Azt hiszem, egyre jobban belejövök. 5-6 oldalakra megszűnik körülöttem a világ. Csak én vagyok, a könyv, egy pohár vörösbor, Ella a lemezjátszóban, cica az ölemben, olasz bonbonok a kisasztalon, papucs a fotel mellett, ha vécére kellene mennem, takaró a derekamnál, ha fáznék és a távirányító hogy el tudjak kapcsolni a reklámról.

6. fejezet

Egyre kevesebbet lapozok előre, mennyi van még hátra a következő fejezetig. Vagy a végéig.

7. fejezet

Komoly lépésre szánram rá magam. 35 oldalra emeltem a fejadagomat. Figyelmeztettek, hogy fokozatosan vállaljak többet, mert megfekszi a gondolkodásomat, de 20 oldal már meg se kottyant.

8. fejezet

Függő lettem. Falom a sorokat vagy ők falnak egem. Eggyé váltunk a könyvvel, nem bírom letenni,

9. fejezet

Szárnyalok, repülök, eddig nem is tudtam, mi a boldogság, most már nem csak tudom, érzem.

10. fejezet

Mindennek vége. A könyvnek is.

Olvasónapló II.

Reggel egy oldalnyi Gyöngéd barbárokat mostam a fogam, aztán buszoztam 15 Térey-versnyit. Vagy tíz novella Fagyott kutya lábát dolgoztam, kellett utána a koncert, ami egészen a Szép magyar szótári B-től D-ig tartott. Három fejezet Abigél erejéig azért beültünk még a csajokkal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top