Archív

A soproni Ligneum lett az év ökoturisztikai látogatóközpontja

A soproni Ligneum, a Nyugat-magyarországi Egyetem látogatóközpontja nyerte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a nemzetgazdasági tárca (NGM) és a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) által meghirdetett, Az év ökoturisztikai létesítménye 2013 pályázatot a látogatóközpont kategóriában, míg a tanösvények közül a csopaki Pele-körút nyert.ligneum

A díjakat pénteken Rácz András, a VM, Horváth Viktória, az NGM helyettes államtitkára és Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át.

A turizmus világnapján rendezett díjátadón Rácz András elmondta, hogy 552 ökoturisztikai szolgáltatást nyújtó létesítmény működik az országban, ezek több mint felét a tíz nemzeti park igazgatóságai működtetik. A látogatók száma évente 1,3 millió.

Horváth Viktória, a több terméket – a természet bemutatását, vendéglátást, szálláshelyet – kínálók együttműködésére hívta fel a figyelmet.

Denéné Tóth Marianna pedig az ökoturisztikai létesítmények látogató-, illetve családbarát jellegét emelte ki.

A Ligneum Látogatóközpontot a Nyugat-magyarországi Egyetem üzemelteti, az erdő és a fa világát hozza a látogatók elé. A Pele-körút a kertvárosi lakókörnyezet élővilágát mutatja be.

Díjazott volt még a kölkedi Fehér Gólya Múzeum, a celldömölki Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont, továbbá a békéscsabai Lischka Lipót és az őriszentpéteri Rezgőnyár tanösvény is.

15szazalek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top