Archív

Az életveszélyes fenyegetés miatt éhségsztrájkoló Pussy Riot tag rendőröknek varr egyenruhát

A Pussy Riot tagja azt is kifogásolta, hogy a kötelező varrodai munka napi 16-17 órás, a normát pedig állandóan emelik.A bebörtönzöttek rendőröknek varrnak egyenruhát. Míg korábban naponta 100 darabot kellett elkészíteniük, jelenleg 150 darab a norma. Tolokonnyikova ezért júliusban 23 rubelt( körülbelül 150 forintot) kapott.Tolokonnyikova

Életveszélyes fenyegetések miatt éhségsztrájkba kezdett Nagyezsda Tolokonnyikova, a Pussy Riot orosz punkegyüttes egyik elítélt tagja – közölte hétfőn a lenta.ru orosz internetes portál.

A Mordvin Köztársaságban lévő 14. számú javító-nevelő táborban kétéves büntetését töltő fiatal nő azt állította az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottsághoz eljuttatott levelében, hogy a tábor parancsnok-helyettese azzal fenyegette meg, hogy megöli.
A lenta.ru birtokába került levélben Tolokonnyikova azt is leírta: attól kezdve, hogy a férfi életveszélyesen megfenyegette, a javító-nevelő táborban őrzött elítéltek közül sokan értésére adták, hogy fizikai leszámolásra jogosította fel őket a börtön parancsnoksága.
A fiatal nőt tavaly nyáron a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban 2012 februárjában bemutatott, Oroszországban nagy megütközést kiváltó Putyin-ellenes „punk-imában” való részvétele miatt ítélték el.
A Pussy Riot tagja azt is kifogásolta, hogy a kötelező varrodai munka napi 16-17 órás, a normát pedig állandóan emelik.
A bebörtönzöttek rendőröknek varrnak egyenruhát. Míg korábban naponta 100 darabot kellett elkészíteniük, jelenleg 150 darab a norma. Tolokonnyikova ezért júliusban 23 rubelt( körülbelül 150 forintot) kapott. Ha valaki nem teljesíti az előírt mennyiséget, különböző büntetést kap. Megtilthatják számára, hogy a mellékhelyiségre menjen, vagy az otthonról kapott ételét elfogyassza.
Tolokonnyikova a panaszlevélben részletesen beszámolt arról is, milyen rossz a börtönben az élelmezés, a higiéniai körülmények jellemzéseként pedig azt írta: „azokat úgy alakították ki, hogy az ember jogfosztott koszos állatnak érezze magát (…), az egész tábornak (800 elítéltnek) egy öt személyre méretezett fürdőszobában kell tisztálkodnia”. A vezetékrendszer gyakorta eldugul, ezért előfordul, hogy két-három hétig nem fürödhetnek az elítéltek, a mellékhelyiségek pedig piszkosak.
Minderre senki sem mer panaszkodni a tábor parancsnokságának, amely a szintén elítéltekből kinevezett brigádvezetőkön keresztül tartja rettegésben a fogvatartottakat – írta Tolokonnyikova. Ügyvédje májusban az ügyészséghez fordult a fogva tartás körülményei miatt, de ezt a tábor parancsnok-helyettese azonnal megbosszulta rajta.
www.lenta.ru/news/2013/09/23/tolokonnikova

15szazalek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top