Archív

Szövegírói pályázat Cseh Tamás zenéjére

Három kategóriában írt ki pályázatot Cseh Tamás emlékére a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (KKK). Az egyikben az egykori dalszerző-énekes egyetlen szöveg nélküli számára lehet szöveget írni.

A versenyt nem hivatásos előadók, énekesek, együttesek és alkotók részére írta ki a KKK. A pályázat hozzájárul ahhoz, hogy Cseh Tamás munkássága és életfilozófiája tovább éljen a művészetekben – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Az első, „De mi most itt vagyunk, éneket hallgatunk…” című pályázatra legfeljebb három, Cseh Tamás által szerzett dal előadásával lehet jelentkezni. A második kategóriába „Egy képre gondolok, tudod…” jelszóval legfeljebb három fotó, illetve egy videoklip elkészítésével lehet nevezni. A harmadik pályázatban a Mélyrepülés című Cseh Tamás-lemezen található Dallam a szabadságról című számra kell szöveget írni és beküldeni. Az album éppen 25 éve, 1988-ban jelent meg, és érdekessége, hogy szövegeit nem Cseh Tamás állandó szerzőtársa, Bereményi Géza, hanem Csengey Dénes írta.
A pályaművek előzetes zsűrizése után a legjobb előadók és alkotók produkciójukat a kulturális központ színpadán élőben is bemutathatják a zsűritagoknak, illetve a közönségnek. A zsűri tagjai értékelik a dalok és az előadás egyediségét, hitelességét, illetve a fotók vagy klipek eredetiségét, ötletességét, dalokhoz való viszonyát.
A zsűri tagjai: Novák János zeneszerző (Kolibri Színház), Kecskeméti Gábor zeneszerző, Kátai Zoltán énekmondó, Bérczes László művészeti vezető (Kaposvári Csiky Gergely Színház), Mispál Attila filmrendező, Tóth Zsolt operatőr és Lackfi János költő, író.
Nevezni 2013. november 30-ig a korosi@korosi.org email címre elküldött pályázati anyagokkal, illetve az ezer forintos nevezési díj átutalásával lehet. A gálaest 2014. január 18-én 18 órakor lesz a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Az első helyezettek mindhárom kategóriában 100-100 ezer forintot, a másodikak 50-50 ezer forintot, a harmadikok 30-30 ezer forintot kapnak.
A részletes pályázati kiírás a www.korosi.org honlapon, illetve a http://www.facebook.com/csehtamasnap oldalon olvasható.
A Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész 2009. augusztus 7-én Budapesten hunyt el. 1970 körül kezdett dalokat írni, alkotótársa Bereményi Géza író, filmrendező lett, egy kivételével ő írta valamennyi Cseh Tamás-lemez szövegét: négy évtized közös munkájának eredménye mintegy húsz album és tucatnyi est. Munkásságát 1993-ban Liszt Ferenc-díjjal ismerték el, 1994-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2001-ben Kossuth-díjjal tüntették ki. Idén szeptembertől bronzszobor őrzi emlékét a Gellért téren.

15szazalek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top