Archív

Vető János ötven kiállítása: zsebszobrok és lágy anyagok

Vető János – a legendás Trabant együttes alapító tagja – bemutatja többek között Erdély Miklós író, költő, polihisztor szövegére készült reflexióját és egy eddig ismeretlen mail-art munkát Hajas Tibortól 1972-ből. (A képen Vető János: Lou Reed total)loureedtotal

Vető János Skandináviában élő képzőművész mintegy ötven műve látható péntektől a Budapest Galéria Kiállítóházban.

A Szellemes NahTe idéz című tárlaton szerepel többek között feleségével, Maria Lavmannal készült közös munkája, NahTe alkotásai, valamint a „lágy” szobrai és képei. A művek nagy része a képzőművész egykori korszakaira reagál.
A kiállítás címéről szólva elmondta: a NahTe is egy korszakot jelöl. „Az évek során rengeteg nevet viseltem. Mindegyik név periódusokat takar az életemben, mostani korszakomban például Csend Van-nak hívnak.”
Vető János – a legendás Trabant együttes alapító tagja – bemutatja többek között Erdély Miklós író, költő, polihisztor szövegére készült reflexióját és egy eddig ismeretlen mail-art munkát Hajas Tibortól 1972-ből.

A Méhes Lóránd képzőművésszel közös Zuzu-Vető alkotások újraértelmezései mellett látható lesz a Hallhatatlanság zászlaja című, selyemből és fából készült szobor, amely többek között a Hallgathatatlan kazettaszék és a Mozgó állóképpel lesz közösen kiállítva. A tárlaton kiállítja a Gumiharang című munkáját is.
Vető János kiemelte: mindegyik szobor „lágy anyagokból”: levegőből, selyemből és gumiból készült.
A tárlaton szerepelni fog még egy emigráns orosz művésznő akvarellje, egy cenzúrázott iráni festő olajfestménye és grafikája, valamint Thomas Warming New York-i dán festővel közös montázsa is.
Látható lesz Maria Lavman festőművésszel készített négy apró méretű, flexibilis „zsebszobra” a Tó másik oldala címmel. A Tricolor szellemei című installáció a kiállítóház öt termét foglalja majd el. A vetítőteremben Hajas Tibor képzőművész, performer emlékét videómunkákkal idézik fel.
A kiállítás szeptember 29-ig tart nyitva.

akcio scolar

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top