Archív

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

A Let’s Colour pályázatára 2013-ban összesen 38 pályázat érkezett, a pályázók ötvenezernél több szavazatot gyűjtöttek az ország összes megyéjéből. A megvalósításnál félezernél több önkéntes hozott létre színpompás falakat.

Szines kerepesi

Budapesten, Kecskeméten, Kéleshalmon és Szigetszentmiklóson összesen 4000 négyzetméter újult meg civil pályázat keretében. A budapesti Józsefvárosban, a Kerepesi utat a Keleti pályaudvartól elválasztó falat festették le 500 méter hosszan önkéntesek a Let’s Colour Egyesület szervezésében augusztus 3-án. A projekt fővárosi záróeseményére három vidéki festést – egy kecskeméti és egy szigetszentmiklósi iskola és a kéleshalmi ifjúsági klub – követően került sor. A négy helyszín pályázaton nyert: 2011 és 2012 után idén is pályázhattak civil közösségek, szervezetek, oktatási intézmények, önkormányzatok közösségi tereik megújítására a Let’s Colour Településszépítő Egyesületnél. A pályázat nyílt, a nyertes a kategóriánként legtöbb szavazatot szerző közösség volt. A nyeremény az adott fal kifestéséhez elegendő festék, a felületre tervezett design és az önkéntesekkel közös festés élménye.

A Let’s Colour pályázatára 2013-ban összesen 38 pályázat érkezett, a pályázók ötvenezernél több szavazatot gyűjtöttek az ország összes megyéjéből. A megvalósításnál félezernél több önkéntes hozott létre színpompás falakat Kecskeméten, Szigetszentmiklóson, Kéleshalmon és a budapesti Kerepesi úton a Let’s Colour Egyesület pályázatán, a világ egyik legnagyobb festékgyártó cégének támogatásával.

Budapesten a Józsefvárosi Önkormányzat és a MÁV is összefogott a Let’s Colour Egyesülettel annak érdekében, hogy a főváros egyik legnagyobb egybefüggő szürke falfelülete színeket ölthessen magára. A Kerepesi utat a Keleti Pályaudvar síneitől elválasztó betonkerítés közel 500 méter hosszan újult meg a Let’s Colour Egyesület színdesignere, Hegedűs Babett tervei alapján, közel 100 önkéntes munkájának köszönhetően.

A MÁV Zrt. a Tisztán a Vasútért! kampánya keretében működött együtt a Let’s Colour Egyesülettel a Kerepesi út menti mintegy 500 méteres fal augusztus eleji festésében. A nemzeti vasúttársaság több tucat önkéntes munkavállalója vett részt a munkában. A vasutasok idén már országszerte több helyen is végeztek hasonló önkéntes tevékenységet, júniusban például 500 vasutas mintegy 80 dunántúli állomáson takarított, tavasszal pedig a Vasúttörténeti Parkot tették rendbe. Nemrég a siófoki vasútállomás aluljárója újult meg a Somogyi TISZK Baross Gábor Közép- és Szakiskola diákjainak közreműködésével, valamint tavaly például civil együttműködésben szépült meg a kelenföldi és a rákoshegyi vasúti aluljáró.

kerepesi 2

Nagy Gergely, a Let’s Colour Egyesület alelnöke és szóvivője elmondta: „Harmadik éve segítjük hozzá a helyi közösségeket, hogy színessé varázsolják a számukra fontos és meghatározó tereket. Budapestiként külön öröm számomra, hogy a főváros egyik emblematikusan szürke falfelületét is sikerült idén színessé tenni. Köszönettel tartozunk legnagyobb támogatónknak, a Dulux festékmárkának, Józsefvárosnak és a MÁV-nak, valamint az Aréna Plázának is, hiszen hatalmas segítséget nyújtottak ahhoz, hogy a projektet meg tudjuk valósítani. A színek erejének hangsúlyozása mellett pedig fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet az önkéntességre is: ahogy az eddigi festéseinken is, úgy a mai napon is mindenki önként, ellenszolgáltatás nélkül vett részt a munkában, és áldozta a szabadidejét a közösség érdekében.”

2013-ban az előző évek bevált gyakorlatát követve nyílt volt a pályázat: jogi státusuktól függetlenül jelentkezhettek közösségek, legyenek azok szervezetek, oktatási intézmények szülői-oktatói közösségei, lakóközösségek vagy egyszerűen a településükért tenni kívánó polgárok. A nyerteseket internetes szavazáson választotta ki a közönség: az elmúlt években a pályázók kiterjedt kampányokat folytattak a közösségi és hagyományos médiában egyaránt. A nyertesek ezer négyzetméternyi fal színessé varázslásához szükséges festéket, professzionális designterveket és a festés lebonyolításához szakértő segítő csapatot kaptak, valamint az élményt, amely a közös, önkéntes színesítéssel jár.

A Bács-Kiskun megyei Kéleshalmon a település kulturális életében kulcsszerepet betöltő ifjúsági klubot festették ki önkéntesek.

A Pest megyei Szigetszentmiklóson a sajátos nevelési igényű gyerekeket is nevelő általános iskola újult meg – a közösség összefogásának köszönhetően húsz év után először.

Kecskeméten a Lánchíd Utcai Általános Iskola falai kaptak új arcot – 1979-es építése óta várt erre az épület.

A pályázati kiírás, további részletek: www.letscolour.hu, www.facebook.com/letscolourhu

Minden könyvre találsz kedvezményt,

ezekre nagyon sokat, nézd meg, oszd meg:

librarius ib rendelo

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top