Archív

Írók Éjszakája 2013

A Magyar Írószövetség idén harmadik alkalommal csatlakozik a nagysikerű Múzeumok Éjszakája programsorozathoz.plakat a3-page-001

2013. június 22-én, 18 órától a Magyar Írószövetség székházában (VI. ker. Budapest, Bajza u. 18.) az egész családnak szóló programokkal várják a szervezők a költészet és az irodalom világa iránt érdeklődőket.

A helyszínen megvásárolhatóak a karszalagok, melyek belépést biztosítanak a Múzeumok Éjszakájában résztvevő összes intézmény minden programjára. A korábbi évekhez hasonlóan a karszalagokkal 2013. június 22. napján 18.00 órától június 23. napján 2.00 óráig ingyen közlekedhetnek a karszalaggal rendelkezők a Közlekedésszervező (közlekedési vállalat) összes nappali és éjszakai menetrendszerinti járatán ‑ Budapest közigazgatási határán belül ‑ ez alól kivételt képeznek a különleges díjszabású járatok (Sikló, Libegő, Kishajó), valamint idén is a közönség rendelkezésére állnak a múzeumbuszok 18.00-02.00 óráig. Az Múzeumok Éjszakájának buszjáratairól részletes információt itt talál: http://muzej.hu/index.php?page=kozlekedes

Jegyárak:

Gyermekeknek (6-18 éves korig): 600 Ft

Felnőtteknek: 1500 Ft

Érdemes a Múzeumok Estjét az Írószövetségben kezdeni, és a jegyeket itt megvásárolni, mivel a látogatók a jegyek mellé ajándék könyvet választhatnak.

Programok:

KIÁLLÍTÁS

A kiváló fotóművész, Móser Zoltán időszakos íróportré-kiállítása, melynek keretében olyan nagyságok fotóiban gyönyörködhet a látogató, mint Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János vagy Nagy László.

JÁTSZÓHÁZ, GYEREKPROGRAMOK

18.00-22.00 óráig irodalmi játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal várja egy szakképzett óvodapedagógus az Íróiskolában a gyereket, hogy amíg a szülők a programokat élvezik, a gyerekek is jól szórakozzanak.

18.00-19.00 Origami hajtogatás gyerekeknek az Írószövetség könyvtárában.

19.00-20.00 Origami hajtogatás felnőtteknek.

IRODALOMTÖRTÉNETI BARANGOLÁS

A nagy múltú székházat 19 órától 21 óráig mutatják be, gyakorlatilag a pincétől a padlásig, a tárlatvezetők. A barangolás közben olyan különleges helyekre is betekintést nyerhetnek a látogatók, mint például Magyar Írószövetség elnöki és titkársági szobái.

VERSSZÍNHÁZ – WEÖRES CENTENÁRIUM

18.15-től „Piros ruhában, szerelemben” – Weöres Sándor és Károlyi Amy sokszor nehéz, ám folytonos inspirációval és szerelemmel teli életét idézik meg Lázár Balázs és Tallián Mariann színművészek.

KONCERTEK

19.30-tól kezdődik Gryllus Vilmos koncertje, amely az édességkóstoló miatt különösen csalogató lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ugyancsak 19.30-kor kezdődik Nemeskéri Csaba és Buzsoo Zsuzsanna jazz estje az Írószövetség könyvtárában. A duó repertoárjában a jazz számos műfaja megtalálható, de játszanak jazzes pop feldolgozásokat is.

20.45-től Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, énekes és gitárművész csap a húrok közé, akinek előadása korhatár nélkül mindenki számára garantáltan tartalmas élményt nyújt majd.

22.15-től Takács Nikolas és Kardos Norbert közös előadásában megismerhetik a látogatók az X-faktorból híres énekes igazán lírai oldalát is.

21.00 Turóczi Éva és Puskás Gyula Edith Piaf dalaiból és Fernando Pessoa verseiből állították össze Utcabál című zenés műsorukat, melynek hallatán térd és szív nem maradhat nyugton.

A rendezvény internetes oldala: http://muzej.hu/index.php?page=muzeum&mid=453

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top