Archív

A Kossuth Kiadó a könyvhéten

A Kossuth Kiadó, a Noran Libro Kiadó és a Mojzer Kiadó ismételten nagyon gazdag könyv-, hangoskönyv- és magazin kínálattal, dedikáló szerzőkkel és hangulatfokozó meglepetéssel várja az érdeklődőket Budapesten, a Vörösmarty téren június 6 – 1O.között.

DEDIKÁLÓ SZERZŐK

Ágh Attila, Bitó László, Bolgár György, Borgos Anna, Börcsök Mária, Csepeli György, Havas Henrik, Horváth Péter, Jávorszky Béla Szilárd, Kádas Lajos, Kenyeres Zoltán, Kulka János, Laár András, Markó Béla, Nóvé Béla, Nyerges András, Ormos Mária, Pápai Gábor, Pünkösti Árpád, Varga Gyula és Végel László

VENDÉGÜK LESZ

A HALMOS – SEBŐ – ÉRI TRIÓ

A MAGYAR MAGAZINPIAC ÚJDONSÁGA

a BBC History különszáma DVD melléklettel – egyórás dokumentumfilm

Az ELSŐ VILÁGHÁBORÚ TÖRTÉNETE – SZARAJEVÓTÓL TRIANONIG

A 148 oldalas, eredeti dokumentumfotókkal gazdagon illusztrált, 26 önálló cikket és tanulmányt tartalmazó magazin a BBC History élvezetes stílusában egyrészt új megvilágításba helyezi a világháború ismertnek vélt egy-egy fejezetét, másrészt a frontélet olyan életképeit villantja föl. amelyek jobbára kimaradnak a had- és eseménytörténeti kötetekből.

KÖNYVEKRŐL CÍMSZAVAKBAN

A KOSSUTH KIADÓ ÚJDONSÁGAI

A MAGYAR KÁRTYA

Hogyan lehet Romániában magyarnak, székelynek és európainak maradni? Mi kellett ahhoz, hogy Markó Béla az legyen, aki? Mindez és még sok minden más kiderül a könyvből, amelyben Kőrössi P. József beszélget Markó Bélával.

MÚLT A JELENBEN

Lehet-e magyar történelmet írni egyetemes történelem nélkül? Ormos Mária történész új esszékötetében ezt a témát járja körül.

A HATALOM ANATÓMIÁJA

Csepeli György szociológus azoknak ajánlja a könyvét, akik többet akarnak tudni az emberi lét határhelyzetéről, ahol a rend és a káosz találkozik, azaz a politikai hatalom jelenségeiről.

WEÖRES SÁNDOR

Nincs költői forma, nincs műfaj és műnem, amelyen meg ne szólalt volna a kidolgozott tökéletesség hangján. Kenyeres Zoltán professzor könyve végigelemzi e nagy ívű pálya egész terjedelmét.

MAROKKÓ – AZ ISZLÁM CSODAORSZÁGA

Marokkóban minden van, amit egy turista csak megkívánhat, érdemes odautazni és bejárni változatos tájait. Ágh Attila – Varga Gyula könyve ebben kíván segíteni az utazóknak.

DÉLIGYÜMÖLCSÖK A KONYHÁBAN

Kádas Lajos látványos fotókkal kísért különleges szakácskönyvéből a fogások elkészítésének fortélyai mellett megismerhetjük az egyes gyümölcsök eredetét és jellemző tulajdonságait is.

VILÁGHÍRES MESÉK

A nyolc kötetből álló, színes rajzokkal gazdagon illusztrált sorozatban olyan ismert mesék, ifjúsági regények rövidített és a gyermekek fantáziáját még inkább megmozgató, átdolgozott változatai olvashatók, amelyek évszázadok óta töretlen sikert aratnak az újabb és újabb generációk körében.

A NORAN LIBRO KIADÓ ÚJDONSÁGAI

Bitó László ÖRÖKSÉG – a Trianon-trilógia 3. kötete – (Regény)

„Barátomnak meg kell nyugodnia: ha visszatér a diktatúra, nem maradok itthon: nem leszek sem kiszolgálója, sem áldozata. De azt is el kell fogadnia, hogy most fel kell jutnom Pestre, mert sosem bocsátanám meg magamnak, ha elhagynám hazámat, amikor még kiállhattam volna érte” – mondja Bitó László önéletrajzi regényének hőse, Tibor, miután az ötvenhatos forradalom kitörésének hírére munkaszolgálatos társaival együtt felkelést szervez a komlói bányában.

Borgos Anna NEMEK KÖZÖTT – nőtörténet, szexualitástörténet –

Hogyan ábrázolta a leszbikusságot a háború előtti orvosi irodalom? Hol helyezhető el a biszexualitás a jelenkori szexuális identitások között? Vannak-e jellegzetességei a kétanyás családoknak? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Borgos Anna új könyve, mely az elmúlt évek szerteágazó kutatómunkájának termése.

Fodor László GAZDASÁGPSZICHOLÓGIA

A gazdaságpszichológia dinamikusan fejlődő tudományának nincs olyan viszonylag egységes tematikája, mint a pszichológiának. A könyv tematikája mindezek fényében törekszik figyelembe venni a pszichológia és a közgazdaságtan legfrissebb eredményeit, rámutatva az érzelmi-indulati élet és a racionális gondolkodás komplex jelenségeivel kapcsolatos fontosabb kutatási eredményekre.

Havas Henrik ÉN VAGYOK

Önéletrajzi írások, naplójegyzetek, feljegyzések, vallomások – mindhalálig-történetek nagyszülőkről, apáról, anyáról, gyermekről. Legendák és igaz történetek pályatársról, barátról, ellenfélről és ellenségről. Kitárulkozás? Összegzés? Vagy mindkettő? Ami biztos, hogy másmilyen könyv, mint amilyet korábban Havas Henrik írt.

Horváth Péter A KÉPÍRÓ M. S. MESTER TÖRTÉNETE (Regény)

Középkori „kalandregény” ez – amennyiben a lélek belső történései épp oly kalandosak, mint a mese részint valós történelmi tényeken alapuló fordulatai. Az író Bogárvérrel című regényének „folytatása” a selmeci oltárképföstő, a titokzatos M. S. mester mindmáig ismeretlen élettörténetét „rekonstruálja”.

Nóvé Béla MÚLTUNK, HA SZEMBEJÖN – önkényuralmi emlékeink –

Hogyan él tovább a Kádár-kori amnézia ’56 és ’89 valódi örökségét máig elfedve és elvitatva? Mi jellemezte a ’70-es, ’80-as évek cenzúravitáit, a hazai szamizdat mára jórészt elfeledett hőskorát, és vajon miféle mulasztás terheli a rendszerváltó értelmiséget, a sajtót, az egyház(aka)t, a régi és új politikai elit(ek)et? Végül: mi is a történészek dolga?

Nyerges András HÁZTŰZNÉZŐ (Regény)

Nyerges András regénye a rendszerváltást alighanem elsőként teszi górcső alá nem a politikaformálók, hanem a döntések következményeit elviselő hétköznapi emberek szemszögéből.

Végel László NEOPLANTA, AVAGY AZ ÍGÉRET FÖLDJE (Regény)

1748-ban összefogtak a németek, a szerbek, a magyarok, a zsidók, az örmények, meg a többi itt élő nemzetség, összekaparták megspórolt pénzüket, bankkölcsönt vettek fel és a tömérdek bankóval Bécsbe utaztak, hogy Mária Terézia császárnőtől megvásárolják a szabad királyi város címet. A magyar írónak mindezekről Lazo Pavletić, szerb fiákeres mesél.

AZ ELFELEJTETT RAB – magyar írók börtönnovellái

A sorozat legújabb darabjában többek között Mikszáth Kálmán, Ady Endre, Hunyady Sándor, Karinthy Frigyes, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Szomory Dezső, Zilahy Lajos novellái olvashatók.

A dedikálások és a hangulatfokozó meglepetés pontos időpontja:

http://www.kossuth.hu/index.php?o=hirek&hir=2610

Könyvheti könyvek

10%-kal olcsóbbanaz Írók boltjából:

librarius ib rendelo

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top