Archív

Mennyi az annyi a képzőművészetben? – kérdezz bele!

Keresés a weben

Mennyibe kerül egy műalkotás? Mennyibe kerül, ha magyar? Hogyan határozzuk meg az árát? Mit ér a magyar ár külföldön? A válság és a konjunktúra hogyan befolyásolja az árakat? Kérdezz te is program.ART IS MONEY

Az Inventio Arts új esemény sorozatot indít, mely Freeport néven valósul meg.

2013. május 10-én, pénteken 18 órai kezdettel Antal Péter műgyűjtő, Deák Erika a Deák Erika Galéria vezetője, Pados Gábor az acb Galéria vezetője, Százados László a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének művészettörténésze, valamint Szép Péter műgyűjtő beszélgetnek a kortárs műalkotások árairól és értékéről. A diskurzus moderátora Rieder Gábor művészettörténész, a Flash Art Hungary főszerkesztője.

Az Inventio Arts Freeport sajátossága lesz, hogy az eddigi praxissal ellentétben, a közönség nem csak a beszélgetés után vagy közben, hanem már az esemény előtt írott formában kérdéseket tehet fel az adott témával kapcsolatban, melyet elektronikus formában elküldhet, így azok az esemény során, ahogy azt a kérdező szeretné, névvel vagy név nélkül fognak elhangzani.

Erre azért van szükség, mert Magyarországon nincs professzionális praxisa a szakmai kérdések megvitatásának, ahogy a vitakultúrának sem. A szakmai diskurzusok során gyakoriak az egyoldalú monológok kijelentések és kérdések formájában egyaránt, úgy a résztvevők mint a közönség részéről. Az előre megfogalmazott kérdések nagyobb szabadságot nyújtanak a kérdező részéről, így olyan momentumok is megjelenhetnek a beszélgetés során, amelyek elsikkadnak akkor, ha valaki nem érzi magát elég felkészültnek ahhoz, hogy egy nagyobb nyilvánosság előtt akarjon/merjen megnyilvánulni. A beérkező kérdéseket az esemény előtt minden beszélgetésben résztvevő megkapja, így módja lesz azt átgondolni és/vagy eldönteni, akar-e rá válaszolni.

A kérdéseket erre a címre várják:
[email protected]

Helyszín:

INVENTIO ARTS
Műtermek és iroda
1027 Budapest, Jurányi u. 1-3., III. emelet
Telefon: +36 20 455 78 05

Az Inventio Arts-ról bővebben itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top