Archív

Aj Ve-vej heavy metal-albummal jelentkezik

A lemez Dante műve nyomán az Isteni színjáték címet kapta.aiveivei getty

Heavy metal-albumot készített Aj Vej-vej, a világhírű kínai képzőművész, máskéntgondolkodó.

A lemezen kilenc szám hallható – tárta fel az alkotó, megjegyezve, hogy az albumot a heavy metal zene ihlette, de punkosabb és poposabb dalok is előfordulnak rajta.

A szobrairól és installációiról ismert művész elmondta, hogy 2011-es letartóztatásának 81 napja alatt kezdte foglalkoztatni a zene. Kiszabadulása után a hatóságok adócsalással vádolták meg, és 15 millió jüan büntetést szabtak ki rá. Aj Vej-vej szerint politikai okok motiválták az ellene felhozott vádakat.

„Fogva tartásom alatt az őrök gyakran kértek arra, hogy énekeljek, de mivel nem vagyok nagyon járatos a zenében, zavarba jöttem. Csak a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg indulóit ismertem. Ekkor merült föl bennem, hogy kiszabadulásom után zenével kapcsolatos dolgot is akarok csinálni” – idézte fel az 55 éves művész.

A lemez Dante műve nyomán az Isteni színjáték címet kapta. A dalok szövegét Aj Vej-vej írta, aki előadóként is debütál. A zenét a művész barátja, a rocker Co-Hsziao Cu-csou szerezte – ismertette kedden a BBC online hírszolgáltató (http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-21750022 ).

Aj Vej-vej hangsúlyozta: az album nem jelenti azt, hogy eltávolodna a képzőművészettől. „Úgy gondolom, hogy nincs különbség. A művészetem a vélemény kifejezésére és kommunikációra szolgál” – mondta, hozzáfűzve, hogy már egy második lemezen is dolgozik.

Ízelítő egy kis kínai ipari heavy metal zenekartól: The Samans – Death March

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top