Archív

Levél Pistinek

Alig telt el egy óra, máris lefektettük az első sor téglát, majd a következőt, s én elárulom, hogy bár rég felhagytunk a pogány szokások gyakorlásával, így az áldozatok felmutatásával is, a falba mégis beépítettünk egy kisegeret… – Borszéki Boglárka írása, fotó: Németh Flóra, zene: Palya Bea.Level pistinek

Kedves Pisti!

Engedje meg, hogy hálámat ismét kifejezzem.

Bevallom eddig sötétben tapogatóztam. A szilikon és a teflonos tömítőszalag, mindkettő ipari remek ugyan, anyaguk, felhasználhatóságuk, és számos más, érzékszerveinkkel felfogható tulajdonságuk okán vívták ki elismerésemet, sőt szeretetemet, de a purhab és az azt kinyomó pisztoly együttese – melyet ön adott kölcsön – engem teljes szívből lenyűgözött, olyannyira, hogy reményeim szerint én is hamarosan büszke tulajdonosa leszek egy ilyen eszközpárnak.

Kollégájával, Tiborral, azt is fejtegettük, vajon melyik a kedvenc szerszámgépünk, és feltételezem, ön nem lepődik meg azon, hogy mindketten a flex-et jelöltük meg, melyet az internetes böngészők legnagyobbika a ‘kézi szerszámgépek’ szó alatthoz, megszámlálhatatlan mennyiségben. Hosszasan elmerültünk a háztáji munkák elvégzésének lehetőségeiben, feltéve persze, hogy valaki flex-tulajdonos, mely tény két alapvető csoportra osztotta tovább az emberiséget – azon felül, hogy valaki Nagyváradon született-e vagy sem – annak alapján, hogy ezzel a kézi szerszámgépek remekének méltán nevezhető eszközzel rendelkezik-e, vagy sem. Gondolataink a teljes emberiségre nézve olyan szégyentelenül kirekesztőnek tűntek, hogy az erről folytatott beszélgetéssel hamar felhagytunk, és következetesen nekiláttunk az általunk korábban kijelölt munkafolyamatnak, a falazásnak.

Alig telt el egy óra, máris lefektettük az első sor téglát, majd a következőt, s én elárulom, hogy bár rég felhagytunk a pogány szokások gyakorlásával, így az áldozatok felmutatásával is, a falba mégis beépítettünk egy kisegeret, mert mintha csak az égiek küldték volna, Almácska, a szürke cica, hívatlanul jelent meg e zsákmánnyal, amit elém letett. Furcsán ‘kutyás’ testtartással. Bár a kutyák is mintha kezdenének errefelé macskaként viselkedni, sejthető, hogy csupán az én etológiára vonatkozó ismereteim hiányosak ezen állatfajok esetében, és túlságosan erősen támaszkodtam egyes mesefilmgyártó cégek által megfogalmazott figurák jellegzetes tulajdonságaira, melyek az állat-viselkedéstannal semmiféle kapcsolatban nincsenek.

A fal rakását idő hiányában felfüggesztettük és egy, előre még meg nem határozott időben folytatjuk kollégájával, melyről kötelességemnek érzem önt tájékoztatni.

Szívélyes üdvözlettel:

Boglárka

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top