Archív

Gordianus Nagy Sándor arany szarkofágját keresi Steven Saylor új regényében

Alexandra utcáin eközben lassan kitör a káosz: a lakosság Ptolemaiosz testvérének közelgő inváziójától retteg.steven saylor

Gordianus, a Nyomozó alakjának teremtőjétől még egy éve sem jelent meg A hét csoda, de már új regényének utómunkálatai zajlanak, ami a töretlen népszerűségű szerzőtizennegyedik kötete lesz. Gordianus ebben 22 éves, és Alexandriában éli szokásosnak egyáltalán nem nevezhető életét, szinte naponta oldva meg új rejtélyeket.

A Raiders Of The Nile című könyvben Saylor szerkesztője szerint Gordianus alakja olyan, mintha Indiana Jones öltött volna tógát: rabszolgája megmentésére indul – akiről elrablói tévesen azt hiszik, hogy egy gazdag ember szeretője -, az események azonban váratlan fordulatot vesznek, és nem sokkal később a fiatal nyomozó azon kapja magát, hogy Nagy Sándor aranyszarkofágjának kifosztását tervezi. Alexandra utcáin eközben lassan kitör a káosz: a lakosság Ptolemaiosz testvérének közelgő inváziójától retteg, így napról napra egyre nagyobb a bizonytalanság és egyre több az erőszak.

A Raiders Of The Nile már az utómunkálati fázisban van, Saylor éppen a legapróbb dolgokon megy végig a szerkesztőjével, hogy a történet a kitalált elemek mellett végig megfeleljen a rá jellemző precíz történelmi hűségnek. A nemzetközi megjelenés egyelőre 2014 februárjára van meghirdetve – nem kizárt, hogy a rajongók a jövő évi Könyvhéten már magyarul is olvashatják Gordianus legújabb kalandját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top