Archív

Andrei Makine: Örök szerelmek könyve

Keresés a weben

Vegyes érzelmekkel vettem kézbe kedvenc íróm legújabb könyvét. Örök szerelmek? Ilyet talán egyet él meg az ember, gondoltam. Vagy van aki, egyet sem… (Béres Kriszta Az unatkozó háziasszony kiskönyvtára sorozatból.)makine orok szerelmek

Fenntartásaim az első oldalak olvasásakor eltűntek. Van valami Andrei Makine stílusában, ami arra készteti az embert, hogy elmerülten bámulja a fákon egyensúlyozó havat. Közben elmereng az élet és a szerelem paradoxonján. Egy ismerősöm találó megfogalmazása jut eszembe: „Az álmodozás legnagyobb megrontója az élet.”

Olvasok, s közben szép lassan rájövök, az örök szerelmek tán attól örök szerelmek, hogy abban a varázslatos pillanatban az ember úgy érzi, ezt sohasem fogom elfelejteni. Makine úgy tudja szőni a elbeszélések fonalát , mint a varázsköpenyt. Beborít az édes, bús magányos álmok csillagpora. Közben időnként felriadok egy korszak embertelenségeire, amelyek szétválasztanak családokat, gyerekeket, szerelmeket, sorsokat. Aztán megnyugszom. Mert azt látom, embernek maradni, bízni és remélni mindig mindenkor a legfontosabb.

Ab Ovo kiadó, 2012

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top