Archív

Permanens születésnap

Évfordulós Író Cimborák felolvasása – most a Két Egérben.cimbi1

Tavaly januárban indult Dávid Ádám, Finy Petra és Lackfi János ötlete alapján az Írócimborák Blog. Az eredeti koncepció szerint az Illusztrátor Pajtások rajzaira születtek a művek, de néhány hónap alatt túlnőtt magán a vállalkozás. A weboldalon azóta havi tematikus bontásban jelentetnek meg a kortárs hazai gyermekirodalom kanonizált és egyelőre még kevésbé ismert szerzői rövidebb, egy szuszra – egy mesélésre alkalmas verseket és prózát.

Az Író Cimborák először tavaly november végén tartott kiállítással egybekötött előszületésnapi felolvasóestet. A QWERT Egyesület Super8 galériájában Miklya Luzsányi Mónika, Finy Petra, Mészöly Ági, Nyulász Péter, Dóka Péter, Miklya Zsolt és Dávid Ádám olvasták fel költeményeiket és az eseményen megjelenni nem tudó cimborák műveit.

A kép alatt a szöveg folytatódik.

cimbi2

A kiállítás február 22.-től a Két Egér Könyvesboltba költözik. Ebből az alkalomból a Cimborák megint kilépnek a cybertérből, és újabb első születésnapi felolvasóestet tartanak. A Kortárs Gyermekirodalmi Napok második estéjére szervezett eseményen csatlakozik az előadókhoz többek között Majoros Nóra, Tasnádi Emese, Simon Réka Zsuzsanna, Csík Mónika és Turbuly Lilla is.

Az Író Cimborák és az Illusztrátor pajtások képviselői 17 órától várják a Két Egérben a hallgatókat. A felolvasás végén cimboratortával és kötetlen beszélgetéssel ünneplik (már megint) a blog fennállásának jubileumi, első évfordulóját.

cimbora plakat februar

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top