Archív

Gyerekeknek is – Uecker műtermi nap a Szépművészetiben

Günther Uecker Képpé formált anyag című kiállításához kapcsolódó műtermi napot tart gyerekek, kamaszok és felnőttek számára szombaton a Szépművészeti Múzeum.

Miért éppen szögek?

Miért éppen fehér?

Miért éppen tinta?

Miért is ne?

A december közepén nyílt kamaratárlat huszonöt festményen, szobron, installáción és több kísérleti filmen keresztül mutatja be a neves kortárs német képzőművész, Günther Uecker pályafutásának utóbbi mintegy ötven évét.

Juhász Litza múzeumpedagógus kedden elmondta, hogy a résztvevőknek korosztályok szerint múzeumpedagógiai füzeteket készítettek – ezek a helyszínen kölcsönözhetők vagy a Szépművészeti Múzeum honlapjáról letölthetők [felnőtteknek, kamaszoknak és gyerekeknek külön-külön füzet készült, ami rendkívül gondos szervezésről árulkodik – a Szerk.]. Ezek segítenek a kiállítás felfedezésében és megismertetik a látogatókat Günther Uecker művészetével.

A műtermi nap azonban nem csupán a szemlélődésre, hanem az alkotásra is lehetőséget ad: az érdeklődők más anyagokból készíthetik el a német művész szöveg felhasználásával létrehozott, jellegzetes munkáit vagy fehér háttérre fehér anyaggal dolgozva fedezhetik fel az Uecker által olyannyira kedvelt szín árnyalatait. Lehet majd papírtekercseket festeni és szögekkel lenyomatokat készíteni – árulta el Juhász Litza.

Február 16-án, szombaton 10 és 13 óra között a program ingyenesen látogatható, előzetes regisztráció nem szükséges.

Günther Uecker kamaratárlata március 10-ig látható a Szépművészeti Múzeum Dór Csarnokában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top