Archív

Weöres-centenárium, Napút-pályázat

A Napút folyóiratot kiadó Cédrus Művészeti Alapítvány Weöres Sándor születésének 100. évfor-dulója alkalmából kettős pályázatot ír ki – az ünnepelt emlékét ekként tisztelve meg.MARTIN1

A) A költő bármely versének elemzése. Egy pályázótól egy anyagot várunk. Más megkötés – nincs. Terjedelmi határ – józan belátás szerint. Szakmai feltételhez se kötjük a pályamunka megalkotását.

B) Egyszavas versek szerzése. A költő ismert remeklései a Tojáséj, Remetebál típusú versereglés. Bízunk az új, mai teremtő leleményekben. E kategóriában sem korlátozzuk – mennyi-ségileg – a beküldők szóalkotó ihletét.

A pályázat meghirdetésének e pillanatában díjalapot meghatározó összeget nem ígérhetünk (jövő-beli mellénk-állások dönthetnek), ezért – évenkénti több pályázatunk mindenkori jellege szerint – ezúttal a Napút nyári Weöres-emlékszámában való közlést biztosítunk a legjobb munkáknak. A szerkesztők elbírálása után – a beérkező anyagok erőssége és számossága függvényében díj-helyezéseket is megállapíthatunk.

Beküldési határidő: 2013. május 10.

A pályázathoz jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen. A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (napkut@gmail.com), vagy postán fogadjuk (cím: Ady Endre Műve-lődési Központ, 1043 Budapest, Tavasz utca 4).

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top