Archív

Kismajom vagyok

Mikor egészen apró gyerekként az unokaöcsém valami rosszasságot csinált, kijelentette: „most kismajom vagyok”! – [Böszörményi Gyula könyvajánlója]

És pontosan úgy is tett, mint a benne lakozó, cseppet sem képzeletbeli kismajom: tört-zúzott-rohangált-borogatott-visított-lesprickolt-fellökött, egyszóval majomkodott. Ilyenkor a büntetést mindig értetlenül, mélyéges felháborodással fogadta, mondván: a rosszaságokat nem is ő, hanem a kismajom követte el. Ebben hitt, erről volt meggyőződve, és elvárta, hogy a felnőttek is fogják fel végre a benne élő vadóc identitás (név szerint: Kismajom) létezését.

Az unokaöcsém felnőtt, de a kismajma – úgy tetszik – köztünk maradt. Legalábbis a Manó Könyvek két újdonsága erről akar minket, felnőtteket meggyőzni. Szerintem olvassunk bele (feltétlenül gyerektársaságban!), s aztán döntsük el magunk, mi a helyzet manapság a bennünk és körülöttünk élő kismajmokkal.

Kellemes majomkodást!

Stephen Krensky: George takarít

A bajkeverő majommal ezentúl nem csak a televízió képernyőjén, hanem képeskönyvben is találkozhatunk!

Az első kötetben George, a majom véletlenül kilöttyinti a szőlőlevet a szőnyegre. Mivel nem valami házias természet, eleinte sokat kell törnie a fejét, míg végül rájön, miként is tüntethetné el a foltot.

A szépen illusztrált könyv végén a játékos kísérletek a gyerekek számára is érthető nyelven magyaráznak meg mindennapi jelenségeket!

Terjedelem: 24 oldal

Méret: 152 x 228 mm

Kötés: Fűzött

Ár: 690 Ft

ISBN: 978 615 5220 61 6

Kate O’Sullivan: George és a színek

George ezúttal a színekkel ismerkedik. A bajkeverő majom tojást fest a barátaival, és közben igen különös dolgokra figyel fel! Vajon sikerül-e George-nak a kísérlet anélkül, hogy galibát okozna? A könyv végén rajzos feladatok találhatók, melyek segítenek a gyerekeknek felfedezni és megérteni a színek világát.

Terjedelem: 24 oldal

Méret: 152 x 228 mm

Kötés: Fűzött

Ár: 690 Ft

ISBN: 978 615 5220 61 6


Ízelítő a könyvekből –

George takarít


George és a színek


Megrendelhető: ManóKönyvek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top