Archív

Szegedi beteghordó nyerte a Megakrimi pályázat fődíját

Busch Péter Boszorkánypöröly című könyve nem csak szokatlan és egyéni hangvételével, feszültségkeltő cselekményével, de jelentős irodalmi értékével is kimagaslott a mezőnyből.Busch Péter

Mintegy száz pályamű érkezett az Oriold & Társai könyvkiadó és az Írók Boltja által meghirdetett lélektanikrimi-író pályázatra. A győztes a 28 éves szegedi Busch Péter lett, aki jelenleg beteghordóként dolgozik.

A szervezők tájékoztatása szerint a beadási határidő tavaly augusztus 31. volt, a beérkezett munkákból kiválogatott legjobb kilenc művet a Radnóti Sándor esztéta, Felházi Anett pszichoanalitikus, Garaczi László író és Lévai Balázs televíziós személyiség által alkotott zsűri értékelte. A három legjobb alkotást a kiadó megjelenteti.

A zsűri véleménye szerint Busch Péter Boszorkánypöröly című könyve nem csak szokatlan és egyéni hangvételével, feszültségkeltő cselekményével, de jelentős irodalmi értékével is kimagaslott a mezőnyből.

Domokos Gábor, a Barátok közt sorozat egyik forgatókönyvírója lett a második. „Az általa írt Speedy című könyv megfilmesítési jogát egy filmgyártó máris megvásárolta” – olvasható a közleményben, amely kitér arra, hogy a mű a győztes kiadvánnyal együtt a szerdai eredményhirdetés idejére már a boltokba kerül.

A harmadik Sztanó László Arcát soha című krimije lett, ez később jelenik meg.

A cég a megjelenésre leginkább érdemes pályaműveket e-könyv formában adja ki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top