Archív

Adjunk ki tankönyveket!

tankonyvek

Új módszerem jelmondata: gyártsunk olyasmit, amit kötelező megvenni és folyton emeljük az árát. Ilyen például az iskolai tankönyv. (Nógrádi Gábor Hogyan lehetünk milliárdosok? sorozata)

A gyereknevelés, ha a ruhára, cipőre, élelemre fordított kiadásokat is figyelembe vesszük – arányaiban – lassan olyan nagy beruházás lesz a szülőknek, mint a nagymarosi gát volt az államnak. De a gyereket, hál Istennek, nem lehet félbehagyni és lebontani. Sőt! Évről évre új tankönyvcsomagot kell neki venni! És ebből leszünk mi milliárdosok. Mert a gyereknek szerencsére nincs annyi esze, hogy addig bukjon vissza az első osztályba, amíg kibekkeli a tankötelezettséget. Nő, mint a bolondgomba, a világegyetem, meg a mi profitunk. Persze ne essünk túlzásba. Tisztesség is van a világon. Mindig magyarázzuk meg, hogy miért kerül az idén kétszer annyiba a matekkönyv, mint tavaly. Ne hárítsuk el a felelősséget! Tájékoztassuk a nagyközönséget nyíltan és őszintén. Mondjuk meg, hogy megint az a szemét papíripar emelte az árait. Meg a benzin, az olaj, a marhafelsál, és a cipőfűző is drágább lett. És mindez begyűrűzött a biológia munkafüzetbe meg az irodalmi szöveggyűjteménybe. Mi szívesen adnánk olcsóbban, de nekünk is többe van.

Ha már nagyon nagy a zsivaj ott lent, ahol a szülők tekeregnek kínjukban, akkor szálljon meg minket a jótékonyság. Álljunk melléjük és mondjuk azt, hogy a fejlett országokban ingyen adják a tankönyveket. És mi is szívesen adnánk ingyen. Tehát mi jók vagyunk, mint a júliusi dinnye meg a Hófehérke. Csak az állam a szemét. Mert nem fizeti ki nekünk egyben, támogatásként az egészet, ide a kis kezünkbe.

Persze, ha az állam ezután ránk akarja küldeni az APEH, a KEI és a TB közgazdasági fogdmegjeit, hogy megvizsgálják: mi kerül ezeken a tankönyveken annyiba, akkor rögtön álljunk az állam mellé. Mert akkor neki van igaza.

Micsoda hülyeség az, amit ezek a szociáldemagógok hadoválnak?! Méghogy az ingyen-tankönyv beruházás a jövőbe, meg a szociális feszültségek csillapítása, meg a gyerekvállalási kedv fokozása!

Hol élnek ezek? Mit gondolnak? Ezek nem tudják, hogy ingyen lónak híg a leve, vagy hogy is van? Talán olyan gazdagok vagyunk?

Meg egyébként is: gyereket csinálni jó volt, de felnevelni zsenánt?

Ennyi terhet minden szülőnek vállalnia kell. Akár száz-, akár kétszázezret keres havonta. Ez a demokrácia.

Ezt akartuk, nem?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top