Archív

Dolgozzon tisztességesen!

asas

Eddigi tanácsaim után talán furcsa lesz az alábbiakban ajánlott módszer, de lelkem velejéből hiszem, hogy a tisztességgel és becsülettel végzett munkából is meg lehet gazdagodni. (Nógrádi Gábor Hogyan lehetünk milliárdosok? sorozata)

A recept annyira egyszerű, hogy a legtöbb embernek eszébe sem jut. Dolgozik, dolgozik, de nem az én különlegesen egyedülálló és az egész országra szabadalmaztatott módszerem szerint (törvény védve!), amit az alábbiakban hozok nyilvánosságra.

Képzelje el a kedves olvasó, hogy például időben bemegy a munkahelyére, nem kávézgat, nem fecserészik, hanem keményen ledolgozza a nyolc órát. Tudom, ijesztő és megvalósíthatatlannak tetsző gondolat, de az ember már le tud szállni a Holdon, befogja a napenergiát vasalásra, és ha akar, lombikban közösül. Talán a ledolgozott nyolc órát sem kell a fantasztikus filmek világába száműzni. Sőt, ha úgy hozza a szükség, a meggazdagodni kívánó állampolgár a munkaideje végén sem távozik, hanem marad és túlórázik, amíg nem érzi úgy, hogy tökéletesen elvégezte a feladatát. De ez még persze semmi. A gép is ezt csinálja. Önnek munka közben is azon kell gondolkodnia, hogy milyen újításokkal, ötletekkel teheti még termékenyebbé, hatékonyabbá a saját, és a többiek munkáját. Például a szokásos furkálódás és bugyipróba helyett időanalízist végez, hogy le tudja-e nyelni az ebédjét vagy fel tudja-e emelni a telefonkagylót gyorsabban. Ahelyett pedig, hogy nassolna vagy felhívná a Malvin nénikéjét Accapulcoban, hogy hogy van a podagrája, költséganalízissel kideríti: mennyi vécépapírt lehet megtakarítani a cég számára, ha a papír üres felére számlázunk.

Természetesen sohasem hiányzik, sem egy betegség, sem a gyerek miatt, de még az infarktusát is átteszi éjfélre, hogy előtte ledolgozhassa a munkaidejét.

Felettesei, főnökei hamar észreveszik átlagon felüli igyekezetét és így folyamatosan haladhat előre a ranglétrán egyre feljebb és feljebb, míg el nem fogy a létra. Ezzel együtt jár fizetésének folyamatos emelkedése, amit – szorgalma és tisztességes munkája elismeréseként – prémiumokkal, jutalmakkal, természetbeni juttatásokkal egészítenek ki.

Ezután már semmi más nem következik, minthogy felébred, mert az a korcs dög már megint ki akar menni és kaparja az ajtót.

Kérem, ne szidjon! Örüljön, hogy álmodott egy jót, mielőtt a reggeli rohanásban felrántja a lyukas zokniját, megissza a pótkávét, és dühében belerúg a kutyába.

Végül is gazdagodott.

Gazdagabb lett például azzal a tapasztalattal, hogy nem kell hülyeségeket olvasni, ráadásul a saját pénzünkön.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top