Archív

Játékos sztorizgatás Alindával

Alinda

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben saját programmaltér vissza Veiszer Alinda.

Alinda

Január 21-én indul útjára a Zsolnay Szalon, Alinda beszélget címmel. A kéthavonta jelentkező műsorba a Prima Primissima-díjas televíziós-újságíró az első alkalommal olyan embereket invitált egy asztal mellé, mint Jordán Tamás színművész, Portisch Lajos sakk nagymester, Jávori Ferenc zenész és Márta István zeneszerző.

Veiszer Alinda a Magyar Televízióban éveken keresztül készítette a Záróra című műsorának adásait, amikből utóbb két vaskos kötetben jelentek meg a legérdekesebb beszélgetések. A Záróra „bezárása” után még néhány kulturális jellegű műsorban foglalkoztatták, ám már jó ideje eltűnt a képernyőről – ki tudja miért nem ragaszkodtak személyéhez, felkészültségéhez, népszerűségéhez. Nem tétlenkedik persze azóta sem, már csak azért sem, mivel a nyár végén kislánya született, de természetesen lassacskán a szakma is újból egyre nagyobb szerepet kap az életében. Ezért mindkét fél örült, amikor jött az ötlet, hogy az induló Zsolnay Szalonnak ő legyen háziasszonya, és természetesen a műsorvezetője, kérdezője is.

Az Alinda beszélget sorozat legelső felvonása előtt minderről így nyilatkozott:

– Nagy sikere volt a Zárórának, ami egy két fős beszélgetős műsor volt. Mennyire érzi kihívásnak ezt az új fajta, több szereplős felállást?

– Egész más műfaj négyszemközt beszélgetni. Más is a cél. Négyszemközt lelkizősebb egy beszélgetés, érzésekről szól inkább, több emberrel meg vidámabb. Én történetekre, sztorizgatásra számítok, szakmai eszmecserére, de nem lelkizésre.

– Van-e módszere, ahogy egy-egy fellépésre készül, mik az elődleges szempontok? Mennyire fontos uralnia egy-egy szűkebb, szakmai terepet?

– Ha több beszélgetőtárs van, akkor nagyon lényegesnek tartom előre meghatározni azokat a pontokat a beszélgetésben, amelyekről előre tudható, hogy mindenkinek fontosak. Kiválasztani olyan kérdéseket, amelyekben nézetkülönbségek várhatók, és olyanokat, amelyekről tudni lehet, hogy egyetértés szülnek. A többi meg a vendégeken múlik…

– Jön az első Zsolnay Szalon: Jordán, Portisch, Jávori, Márta – nem rossz névsor. Mit vár ettől az estétől, mikor lesz elégedett a közös produkcióval?

– Jó hangulatot várok. Nagy játékosok mind, ráadásul, azt hiszem, egytől egyik remek humorral. Szerintem néhol keserédes lesz, többször édes és csak pillanatokra keserű.

– Meséljen kicsit Pécshez való viszonyáról: mit szeret ebben a városban; és ha van bármi, a Zsolnayval összefüggő élménye, az is érdekelne.

– Majdnem ide jártam egyetemre, így kezdődött a „viszonyunk”… Minden évben itt a POSZT, amelyen sokszor részt vettem, tavaly kivételesen nem. A férjem is pécsi, így egy csomó pécsi barátunk van, a pécsi zenekarok zenéit pedig nagyon szeretem. A Zsolnay Kulturális Negyedben még csak egyszer jártam néhány nyári nap erejéig, és imádom, hogy megfér egymás mellett a rózsaszín terem és a kosárlabda pályák.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top