Archív

Írjon tanácsadó könyvet!

falvedo nogrdi

A probléma kiválasztása után egy-két hét alatt megírjuk a tanácsadó füzetet, vagy összeollózzuk tíz másik irományból, ami erről a témáról az elmúlt kétezer évben megjelent a Bibliától a Reader Digestig.(Nógrádi Gábor Hogyan lehetünk milliárdosok sorozata)

(Ha a kedves olvasó az alábbi ötlet hasznosításával sem lesz milliárdos, akkor nem tudok segíteni: Ön elveszett ember. Kénytelen lesz becsületesen dolgozni és abból megélni, ha tud.)

Új, milliókat gyümölcsöző módszerünk a legmagasabb rendű értelmiségi munkán alapul. A befektetett szellemi energiákat tekintve csak a hipnotizálással és a kutyaidomítással vethető össze.

Lényege egyszerű. Találjunk egy megoldhatatlannak tetsző emberi problémát, és annak megoldására írjunk egy lehengerlően meggyőző tanácsadó füzetecskét.

Álljon itt néhány jellegzetes és gyors megoldásra váró átlagos hétköznapi gond egy női hetilaphoz érkezett olvasói levelekből:

Férfi: Nem tudok egy éjszaka, csak egyszer és ötször akarok!

Nő: Kétszáz kiló vagyok, de két hét múlva lesz a 35. szülinapom, és szeretnék a zsúron megint ötven kiló lenni!

Férfi: Havi jövedelmem százhúszezer forint bruttó. Szeretném ezt az összeget három hónap alatt 500 ezerre feltornászni.

Nő: Már ráncosodik a szemem alatt, pedig még csak 80 éves vagyok. Mivel kenjem?

Férfi: Születésemtől fogva dadogok, jól fejlett paranoiám és nekrofil hajlamaim vannak, de szeretnék elindulni a legközelebbi választáson. Hogyan javítsam ki a beszédhibát?

Nő: Már felső csoportos vagyok az oviban és szorongással tölt el az élet végessége. Hogyan élhetek túl mindenkit?

A probléma kiválasztása után egy-két hét alatt megírjuk a tanácsadó füzetet, vagy összeollózzuk tíz másik irományból, ami erről a témáról az elmúlt kétezer évben megjelent a Bibliától a Reader Digestig. (Megjegyzem: teljesen mindegy, mit és hogyan ír a vállalkozó, csak legyenek benne efféle kifejezések: „száz százalékosan hatékony!… Önnek nem kerül semmibe!… Albert Einstein is ezt a módszert használta! … A világon már nyolc milliárdan ugyanígy…!” Stb.)

A füzet megírása után a kedves vállalkozó olvasónk jelentessen meg hirdetéseket a lapokban vagy küldjön névre, címre százezer számra prospektusokat. A hirdetésekben és a prospektusokban ígérje meg, hogy maximum két hét alatt mindenkinek megoldja kínzó problémáját, aki 4999 forintért megrendeli a könyvet. (A könyvet ennyiért kell adni, mert a balek jobban hisz abban, amiért sok pénzt adott, mint amiért keveset. „Nem lehetek akkora hülye, hogy így átverjenek!” – mondogatja majd, míg meg nem győzi magát.)

Ajánlott reklámmondatok a hirdetéshez és a prospektushoz:

Akar egy éjszaka hatszor?…

Akar fél kilót fogyni óránként?

Akar ötszázezret keresni havonta, de nettó?

Akar örökké élni vagy tovább? Stb.

A százezer emberből, aki elolvasta a hirdetést, százezer lesz kíváncsi a könyvre, ötvenezer szeretné elolvasni, és ötezer rendeli meg. Ekkor Ön, kedves olvasó, gyorsan kinyomtatja ötezer példányban azt a gyomorforgató szemetet, amit írt, kifizet érte darabonként háromszáz forint nyomdaköltséget, és utánvéttel postázza a felajzott érdeklődőknek.

A tiszta bevétel, adócsalás után körülbelül húszmillió forint.

Bízom benne, hogy ez az összeg elég lesz a kedves vállalkozó olvasó számára addig, ameddig a következő tanácsomat megfogadja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top