Archív

A Holdkirály palotája – interaktív mesejáték

A főhősnek küldetése teljesítésében a gyerekek is segíthetnek. – [szerkesztő]

Új premierre készül a veszprémi Kabóca Bábszínház: A Holdkirály palotája című interaktív mesejáték bemutatóját január 20-án tartják.

Székely Andrea elmondta: Szász Ilona író-dramaturg a színház felkérésére magyar és cigány népmesék alapján írta A Holdkirály palotáját, amelyben a főhős, Barid szerelmét elrabolja a Holdkirály. Barid sok viszontagság, ármány közepette indul megmentésére, útja során megjárja a vizek mélyét, az ég magasságait, szárnyra kel a széllel és számos állatkirállyal akad dolga.

A főhősnek küldetése teljesítésében a gyerekek is segíthetnek, A Holdkirály palotája ugyanis interaktív mesejáték, amelynek bizonyos pontjain a nézők bekapcsolódhatnak a mese alakításába -mondta Székely Andrea.

A darab, amelynek premierjét a magyar kultúra napjához kapcsolódva, január 20-án tartják, a Kabóca Bábszínház új székhelye, a volt helyőrségi klub adottságainak megfelelően, nagyobb színpadi viszonyokhoz igazodva íródott – jegyezte meg az igazgató.

A mese elsősorban a Kabóca törzsközönségének, vagyis a 4-5 éveseknek, és a kisiskolás korosztálynak szól. A darabot Szívós Károly rendezte, a zenét Novák János írta, a díszleteket és a bábokat Orosz Klaudia tervezte.

Székely Andrea kitért arra is, hogy a Kabóca Bábszínház új székhelyén január 8-tól tágasabb térben fogadják ingyenes játszóházukban –minden héten keddtől péntekig 9-12-ig – a kisgyerekes családokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top