Archív

Mennyit kaszálnak a hoollywoodi kasszasikerek?

robert-downey-jr1

Robert Downey Jr. garancia a sikerre: ő hozza a legtöbbet a stúdiók konyhájára, idén 1,5 milliárd dollárt „keresett” a Marvel szuperhőseit egyesítő Bosszúállókkal – írta összesítésében a Forbes pénzügyi magazin.

A Bosszúállók – benne többek közt a Vasemberrel, Amerika kapitánnyal és Thorral – rekordot jelentő 207 millió dollárt keresett az észak-amerikai jegypénztáraknál a bemutató hétvégéjén, az év legnagyobb globális kasszasikere, s egyben minden idők harmadik legjövedelmezőbb filmje lett – emlékeztetett a Forbes (http://www.forbes.com/sites/dorothypomerantz/2012/12/20/robert-downey-jr-is-the-top-grossing-actor-of-2012/).

A lista szerkesztői megjegyezték, a Bosszúállók több szuperhőst is felvonultat, a film sikerét azonban egyértelműen Robert Downey Jr. jelenlétének tulajdonítják. A képregény-feldolgozás „jórészt Downey sármjára és humorára támaszkodott”.

Megengedőbbek voltak a Forbes szerkesztői egy másik „all-star csapat”, az Alkonyat-saga szereplőivel. A vámpírszéria negyedik, befejező epizódja, a Hajnalhasadás II. rész jelenleg 779 millió dolláros globális jegybevételnél tart, és még mindig van benne szufla. Az alkotás három főszereplője közül Kristen Stewart került a lista második helyére, a fiatal színésznő ugyanis összességében 1,1 milliárd dollárt hozott a stúdióknak. A Twilight-epizód mellett nagy (kassza)sikert aratott a Hófehér és a vadász című filmje is, amelyre világszerte 397 millió dollár értékben váltottak jegyet.

Ötödik helyen szerepel a Forbes listáján Robert Pattinson, aki 793 millió dollárt „fialt”: a Hajnalhasadás II. része mellett feltűnt a Cosmopolis, illetve a Bel Ami – A szépfiú című filmekben is, igaz utóbbi kettő csak 14 millió dollár bevételt hozott. Hatodik az Alkonyatból Taylor Lautner, aki idén csak a vámpírszéria befejező részében volt látható.

A harmadik helyre sorolta a Forbes Christian Bale-t A sötét lovag – Felemelkedése című Batman-film révén, míg a negyedik helyet Daniel Craig foglalja el. A két brit egymilliárd, illetve 951 millió dollárt „keresett”.

Daniel Craig a 23. James Bond-kaland, a Skyfall – Égszakadás című alkotással aratott nagy sikert. A 007-es ügynök legújabb küldetése az egymilliárd dolláros jegybevételi küszöb felé araszol. A Skyfall sikerét mutatja, hogy korábban a Casino Royale című rész 600 millió dolláros globális jegyeladással tartotta a rekordot a Bond-filmek között.

Forrás: MTI

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top