Archív

A jövő héten mutatják be A sivatag hercege című mesejátékot

a sivatag hercege

A sivatag hercege a Pécsi Nemzeti Színház és a Jelenkor folyóirat 2011-ben meghirdetett Lázár Ervin-mesepályázatának díjazott alkotása.

Kortárs magyar szerző művének bemutatójával gazdagítja családbarát előadásainak sorát a Pécsi Nemzeti Színház: Galuska László Pál A sivatag hercege című mesejátékát először január 11-én láthatja a közönség.

A kétrészes zenés kalandjáték Szabó Attila rendezésében kerül színpadra, a muzsikát Csernák Samu írta. Az előadásban a gyermekszereplők mellett bábok is szerephez jutnak, a dalok élő zenei kísérettel szólalnak meg, az előadás próbanaplóját a Facebook közösségi portálon követhetik a meserajongók.

„A mese nem csak a gyerekek vágya. Egy jó gyerekelőadás kivitelezésében profi, tartalmában többrétegű, előadásmódjában hiteles és a felnőttek számára is tartogat izgalmat. Nem gügyög, nem didaktikus, hanem kérdéseket tesz fel, amelyekre az előadás után a család együtt keresheti a válaszokat” – idézte a színház a rendezőt.

Szabó Attila úgy vélte: a családi színház műfaja kapocs a generációk között. Közös programot kínál, mint a kirándulás vagy a vasárnapi ebéd. De ahhoz, hogy az együttlét „ne csak forma legyen”, olyan eseményt kell kínálni, amely minden korosztályt elvarázsol.

A rendező szerint Galuska László Pál finom érzékkel tapintott rá arra a kihívásra, ami egy mai, kalandfilmeken, számítógépes játékokon felnövő gyerek számára elegendő élményt, szórakozást és gondolatot nyújt. „A világmegmentő hős, a misztikus környezet, a hatalmasra nőtt gonosz legyőzése kellően díszes keretet nyújt a felnőtté váló, a világ törvényeit elfogadó bölcsről festett költői képnek” – jegyezte meg.

Az előadás legfiatalabb szereplője nyolc, a legidősebb hatvanhat éves. Szabó Attila reményét fejezte ki, hogy rajtuk keresztül rámutathatnak a generációk egymást segítő kapcsolatának szükségességére, illetve a jelen egyik legnehezebben elfogadható problémájára: a párbeszéd hiányára is.

Forrás: MTI, fotó: est.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top