Archív

BUÉK: zenélj és olvass róla!

Buek 2013

Különleges szilveszteri ajánlatunk a bulikhoz: a Kistehén tánczenekar vezetője, Kollár-Klemencz László saját kommentjeivel látta el az Elviszlek magammal című új album három dalát. Zenélj és olvass róla! Buék, drága Olvasónk!

Ez a mamlasztánc egy igazi garázsrokk dal. Mindemellett kampányfilm annak érdekében, hogy térj vissza az eredeti CD-hez és becsüld meg a wav formátumot, kényeztesd a füled vele, és ne etesd a hallójárataidat döglött mp3 formátumokkal. Féltem, hogy akkora sikere lesz magának a dalnak, hogy mindenki ezt fogja kérni a koncerteken, és keresik majd az új lemezen a dalt, de nem, szerencsére nem. A felvételeket Révai Sári készítette, és a filmet is ő vágta. A kabátot egy bugaci vásárból kaptam, 1000Ft, az autentikus helyszín édesanyám szentendrei házának garázsa.

Ha sírok videót szintén Révai Sári készítette. A főszereplő Kollár Kata, a lányom. Tavasz végétől forgattak egész nyáron át. Sári eleinte különösebb koncepció nélkül vette fel Katát a városban, utazás közben, barátaival stb. Ebből alakult az anyag és kerekedett ki Sári erős képeiből a hangulata a filmnek, ami a zenével boldogan kapaszkodik össze.

Ezt is elviszem magammal. A klip a Milla 2012 okt. 23.-i tüntetésén készült, ahol a zenekar fellépett. A dalt Erdős Virággal írtuk közösen. A történet két évvel ezelőtti, akkor már dolgoztam az új lemezen (Kistehén: Elviszlek Magammal 2012. dec.) és volt egy dal, és egy refrén, de még nem dolgoztam ki. Kaptam egy felkérést, hogy zenészekkel és költőkkel csináljunk egy estet, ahol megzenésítünk egy-egy költő szövegét és előadjuk. Én Erdős Virágot kaptam. Virágot megkértem, hogy a megkezdett dalszövegemmel volna-e kedve foglalkozni. Tetszett neki az ötlet és így született az új lemez legsikeresebb dala.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top