Archív

Mary Poppins és Gábor, a galamb

Itt az év vége, s mivel érdeklődés hiányában elmaradt a világvége, nézzünk új olvasnivalók után. – [Böszörményi Gyula könyvajánlója]

A Ciceró Könyvstúdió alábbi kötetei közül van, amelyik egész kicsiknek, mások nagyobbaknak szólnak, de mind megegyezik abban, hogy csodás élményt nyújtanak. Van itt mesegyűjtemény akaratos lurkók, csodát kereső és leső gyerekek és persze romantikus lelkű, álmodozó lánykák számára. Tessék válogatni, van miből.

L. Molnár Edit: Mese a kisfiúról, aki mindig mindent félbehagyott

A „nem akarom” történetekből nem lehet kifogyni. Mindig van miről, kiről és kinek mesélni. A Mese a kislányról, aki nem akart felnőni szerzőjétőlíme újabb tíz mese „kezdő és haladó toporzékolókak”.

MEGRENDELHETŐ ITT

Faltisz Alexandra rajzaival

44 old., kötött

Fogy.ár: 1990 Ft.

Arnold Szilvia és Arnold Viktória: Galambkaland

galambkisnagyA Galambkaland egy falusi galamb, Gábor története, aki nagy álmát valósítja meg, amikor a nagyvárosba költözik. Nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte, de új barátokat talál: Galibát, a rappelő galambot és együttesét, egy idős galamb házaspárt, akiknek a bölcsessége nélkül nem boldogulna, és Píszt, a békegalambot, sőt rátalál az igaz szerelemre is, Tubicára. Rengeteg kaland és viszontagság után rájön, hogy az ő helye mégis a falujában van. Amikor úgy dönt, hogy hazarepül, barátai is elkísérik a nagy útra…

MEGRENDELHETŐ ITT

Rajzolta: Hangya János

80 old., kötött

Fogy.ár: 2490 Ft.


Travers, P.L.: Mary Poppins a Cseresznyefa utcában

Szent Iván éjszakáján földiekkel játszó égi tünemények népesítik be a parkot, és Mary Poppins most is méltóságteljesen, higgadtan vezérli különösnél különösebb kalandokra a Banks gyerekeket. Közben Andrew kisasszony (a „Szörnyeteg”) beköltözik a Cseresznyefa utcába. Karmaiból kell kiszabadítani a Luti és a Banks gyerekeket, akik a mese végén még a Holdra is eljutnak, ahol a Holdbéli Ember – természetesen Mary Poppins rokona – fogadja őket.

MEGRENDELHETŐ ITT

Fordította: Borbás Mária

Illusztrálta: Mary Shepard

136 oldal, 2490 Ft.

Travers, P.L.: Mary Poppins a parkban

Vajon mi minden történik ebben az új kötetben Mary Poppinsszal, a Banks gyerekekkel és a többi régi, kedves ismerőssel a Cseresznyefa utca 17-ben meg a parkban? Mary mérges-morgós-zsörtölődős természetével bearanyozza valamennyiük életét. Ezek a történetek szakasztott olyan csudálatosak és mindig nagyon elbűvölőek, mint mindaz, amit ez az immár világhírű „dadatündér” az előző kötetekben véghezvitt. A hattyúvá vált libák, a megelevenedett porcelánszobrok, a szerencsés szerda eseményei, a mesekönyvből kilépő gyerekek, a parkbéli Park és az önálló életre kelt árnyékok – megannyi feledhetetlen kaland.

MEGRENDELHETŐ ITT

Fordította: Borbás Mária

Illusztrációk: Mary Shepard

Terjedelem: 208 oldal

Ára: 2490 Ft.

Johnson, Maureen: A Scarlett lakosztály

Scarlett Martinról sok mindent lehet mondani, de azt, hogy átlagos életet él, biztosan nem. A családja a Hopewell Hotel tulajdonosa, amely egy kis, régi stílusú szálloda New York kellős közepén.

A Martin gyerekek tizenöt éves koruktól egy-egy lakosztály felelősei, és a születésnapján Scarlettre is rákerül a sor: az Empire lakosztályt és annak állandó vendégét, Mrs. Ambersont örökli meg. Scarlett eleinte nem tudja, mihez kezdjen a hajdani színésznővel, aki minden pillanatban más vállalkozásba fog. Közben pedig feltűnik a láthatáron Eric, a lélegzetelállítóan helyes színész srác, és Scarlettet immár nem mentheti meg semmi más, csak a leleményessége.

MEGRENDELHETŐ ITT

Fordította: Varsányi Anna

410 old., fűzött

Fogy.ár: 2790 Ft.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek