Archív

Négymilliárd pixeles kép készült a Mount Everestről

mount-everest-8066-400x250

A panoráma-felvételt 477 darab különálló fénykép alkotja. Nézd meg!

Itt tudod megnézni.

Négymilliárd pixeles kép készült a világ legmagasabb hegycsúcsáról, a Mount Everestről (Csomolungmáról): a több száz fotográfia mozaikjából született lenyűgöző panorámaképet egy amerikai hegymászó készítette.

A panoráma felvételt 477 darab különálló fénykép alkotja, amelyeket 2012 fő mászószezonjában készítettek a hegycsúcs körüli legkedvezőbb szögekből 300 milliméteres lencsével. Az előtérben a Khumbu jégfal látható és kitartó ráközelítéssel az alaptáborban kószáló embereket is szemügyre lehet venni.

„Szeretnénk megmutatni, hogy a klímaváltozás milyen hatással van a területre, és ebben a Microsoft cég, valamint a Királyi Földrajzi Társaság is a segítésünkre van” – mondta a kép megszületését lehetővé tevő projekt vezetője, David Breashears, aki 1985-ben az első amerikaiként hódította meg a 8848 méteres magaslatot.

A kezdeményezés célja, hogy idővel a hegy egésze virtuálisan bebarangolható legyen, ehhez pedig 120 ezer légi felvételt fogunk felhasználni – idézte a hegymászó-filmkészítő Breashearst a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása. „Hamarosan együttesen fogjuk bemutatni a térséget megörökítő régi és új képeket, hogy az emberek maguk is szemügyre vehessék a változásokat” – tette hozzá.

A csúcsot immár ötször meghódító Breashears a GlacierWorks nevű nonprofit projektje révén vizsgálja, hogy a klímaváltozás milyen hatással van a hegyre.

Forrás: MTI

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. József Miklos szerint:

    fuck

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top