Archív

Kamaszságok, nem csak kamaszoknak

A felnőttek ostobák, a gyerekek szépnek álmodnák a világot, a kamaszok pedig… Nos, lássuk, milyenek ők. – [Böszörményi Gyula könyvajánlója]

A Ciceró Könyvstúdió alábbi négy kötete kamaszokról, de nem csak kamaszoknak szól. A mai tizenévesek sokkal nehezebb körülmények között nőnek fel, mint akár 50, 100 vagy 1000 éve. Hogy legtöbbjüknek van mit ennie, van hol aludnia, tanulhatnak, méregdrága ruhákban ülhetnek a gyorskajáldákban, és a szüleik a belüket is…? Ostobaság! Nem ez a lényeg. A mai kamaszoknak egy elviselhetetlenül túlpörgött, zajos, zavaros, neurotikus világban kell önmagukat megalkotniuk, és ez lelkileg bármely eddigi történelmi kornál megterhelőbb, rombolóbb, olykor gyilkosabb. Olvassátok az alábbi könyveket és döbbenjetek meg.

Downham, Jenny: Amíg élek

Előbb-utóbb mindenki meghal – mindannyian tudjuk.

A tizenhat éves Tessa, akinek csupán hónapjai vannak hátra, talán mindenki másnál is jobban tudja.

De van egy listája: felsorolta azt a tíz dolgot, amit még meg akar tenni, mielőtt meghal. Az első helyen a szex áll. Lehetőleg még ma.

De nem mindig könnyű elérni, amit az ember akar, és amit akar, nem mindig esik egybe azzal, amire szüksége van. És néha a legváratlanabb dolgok lesznek a legfontosabbak.

Felemelő, életigenlő és boldog – ez a rendkívüli regény azzal ünnepli az életet, hogy szembenéz azzal, milyen valójában a halál.

A regényből Now is Good címen angol film készült, amelynek főszerepét Dakota Fanning játssza.

MEGRENDELHETŐ ITT

Fordította: Rudolf Anna

336 old, fűzött

Fogy.ár: 2990 Ft.

Forman, Gayle: Ha maradnék

Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.

Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.

Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.

Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?

MEGRENDELHETŐ ITT

Fordította: Rudolf Anna

264 old. fűzött

Fogy.ár: 2990 Ft.

Forman, Gayle: Hová tűntél?

HÁROM ÉV MÚLVA

Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.

Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.

Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.

De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?”

MEGRENDELHETŐ ITT

Fordította: Rudolf Anna

272 old., fűzött

Fogy.ár: 2990 Ft.

Oláh Gábor: Holnap más leszek

A tizenhét éves Nórát pszichológushoz küldik a szülei, mert több naprameglógott otthonról, és bár ennek komoly okát nem is sejtik, érzik, hogy valami nemstimmel vele. Nórának a pszichológusnál elhangzó szavai vezetik be az olvasót egy érzékeny,gondolkodó lány lelkivilágába.

Oláh Gábor – akinek már több regénye jelent meg a Noran és a Novellakiadóknál – első ifjúsági témájú könyve egy mai magyar tinédzser tipikusgondjairól számol be rendkívüli beleérzéssel és humorral.

MEGRENDELHETŐ ITT

224 old., fűzött

Fogy.ár: 2490 Ft.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top