Archív

Tündérgyűrű a téli szünidőre

Mindig nehéz kérdés, mi kerüljön az ünnepi fa alá, ha gyerekeknek szánjuk az olvasnivalót. – [Böszörményi Gyula könyvajánlója]

A Ciceró Könyvstúdió régtől fogva arról nevezetes, hogy biz’ a legjobb értelemben „gyerekbarát” kiadó. Az idei karácsony alkalmával is olyan könyvekkel kínálja olvasóit, melyek garantálják a valódi gyönyörködtetést, a kacagást és derűt, olykor pedig az emberi gondolatokat. Válogassunk ma a kisebbeknek szóló kiadványaik közül.

Hamilton, Kiki: Tündérgyűrű

1871. Tiki igyekszik otthont teremteni magának és árvákból álló családjának London közepén, a Charing Cross pályaudvar egy elhagyott búvóhelyén. Zsebtolvajlásból tartják fenn magukat. Egy decemberi éjszakán Tiki ellop egy gyűrűt, és ezzel olyan események láncolatát indítja el, amelyek a tündérekkel való háborúhoz vezethetnek. A gyűrű Viktória királynőé, feladata, hogy fenntartsa a békét Anglia és a Tündérbirodalom között. Miután a gyűrű eltűnik, lázadó tündérek egy csoportja úgy gondolja, felrúghatja a szerződést a fekete mágia és a vér – Tiki vérének – segítségével.

Tiki nem tudja ugyan, de egy tolvajtársa, Rieker figyeli – és védelmezi – mert gyanítja, köze van a gyűrű eltűnéséhez. Riekernek is megvannak a maga titkai, de Tiki sem egészen az, akinek tűnik. Felbukkanása felzaklatja Leopold herceget, a királynő fiát, aki többet akar megtudni a csuklóját körülölelő rejtélyes jelről.

Kiki Hamilton, a kezdő író lebilincselő, regényes, izgalmas, veszedelmekkel teli írásában bevezeti olvasóit a viktoriánus London mocskos nyomornegyedeibe és ragyogó báltermeibe éppúgy, mint a tündérek csábító, ugyanakkor fenyegető Másik Világába.


10 éves kortól

Kategória:fantasy

Fordította: Bihari György

312 old., kötött, védőborítóval

Fogy.ár: 3490 Ft.


MEGRENDELHETŐ ITT


Ransome, Arthur: Fecskék és Fruskák Téli szünidő


A Fecskék és a Fruskák – a Walker gyerekek meg a Blackett lányok – összeszokott hatos fogata új tagokkal gyarapodik: két városi gyerek, Dick és Dorothea tölti téli szünidejét egy közeli tanyán. Ezúttal téli pihenőn vannak a vitorlás hajók, a kalandok most jégen és havon folytatódnak – a cél pedig nem más, mint az „Északi-sark” meghódítása. Természetesen itt is rengeteg viszontagságot kell kiállniuk, sok kalamajkába sodorja őket kalandvágyó természetük – még szerencse, hogy Nancy „kapitány” mumpsza révén egyhavi vesztegzár hosszabbítja meg a véges szünidőt. Flint kapitány is idejében érkezik hogy egyengesse a merész gyerekek útját, akik azonban megmutatják egymásnak és az „eszkimók” – a felnőttek – világának, hogy hóban-fagyban is éppúgy megállják a helyüket, mint szárazon és vízen.

8 éves kortól

Fordította: Borbás Mária

352 old., kötött

Fogy.ár: 2490 Ft.

MEGRENDELHETŐ ITT

Malter György: Újabb rosszcsont mesék


Minden szülő tudja, hogy a gyermeki csínytevéseknek sosincs vége. Így ebben a kötetben is folyatódnak a kedves, de néha igencsak rosszcsont járművek történetei. A nyolc új mese során megismerkedhetünk például a verekedős golyós romboló autóval, a rendetlen bobcattel, a csaló daruval, az irigy motoros szánnal és még sok más szereplővel. És bár a történetek során kis hőseink néha igencsak pórul járnak, nem kell félni, akárcsak az első kötet meséiben, a végén most is minden jóra fordul!


3 éves kortól

Illusztrációk: Neuburger-Kohánszky Kinga

Kötött, 64 old.

Fogy.ár: 1990 Ft.


MEGRENDELHETŐ ITT


Hajós Erika: Illem Kata és a varázsfogkefe


„Illem Kata történeteit első kislányomnak kezdtem írni, amikor még visítva mostunk hajat, és pizsamában akartunk oviba menni. A meseírást egy olyan interaktív mesesorozat megtervezése követte, amely a kicsik játékos oktatását és fejlesztését szolgálja. Illem Katát és a jó hangulatú előadásokat megismerők ésmegszeretők bővülő tábora egyre színesebbé teszi mind az újonnan írt meséket, mind az azokhoz kapcsolódó előadásokat. Mára már több helyszínen és óvodákban is találkozhatnak a gyerekek Illem Katával. Remélem, hamarosan Veled is találkozunk!” (Hajós Erika) Kategória:könyvek kicsiknek

3 éves kortól

Írta és rajzolta: Hajós Erika

64 old., kötött

Fogy.ár: 2490 Ft.


MEGRENDELHETŐ ITT

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top