Archív

Válságrecept

Végy egy bármilyen zöldre érett húst akár egészben, akár szeletekben ki a tárolóból. – Sárközi Richárd Sepercese

Végy egy szép darab aranybarna kenyeret. Határozott mozdulatokkal távolítsd el róla a rárohadt salátát, hagymát, és kapargasd le a héjáról az alig látható nejlondarabokat. Törd meg a kenyeret, vizsgáld meg jól a fehérjét: csak akkor adja ki minden zamatát, ha körömnyi, kék penészfoltok pöttyözik tele. Ütögesd hozzá a combodhoz mindkét oldalát, hogy a kávézacc kihulljon belőle. Most már nekiláthatsz a feltétekhez.

Végy egy bármilyen zöldre érett húst akár egészben, akár szeletekben ki a tárolóból. Ha elég hosszú a körmöd, csipegesd ki vele a gyanúsan hússzínű részeket. Szárítsd ki kicsit, dörgöld jól végig minden oldalát a kabátujjadon. Nincs még kellőképpen dögszaga? Nyugodtan dobd vissza, és savanyítsd az alább ismertetett módon: béleld ki körülötte a helyet használt zsebkendővel, tekerd bele egy csomó hajba, a pikáns ízhatás kedvéért pedig öntözd meg lejárt tejjel, zöldpenészes citrommal. Kész vagy? Fedd le cigarettahamuval, és hagyd pihenni. Pár óra alatt összeérnek az ízei, a hús sűrű levet ereszt, és fantasztikusan omlóssá válik.

Az ételt hidegben tálaljuk a következő módon:

Csukd le a tároló tetejét, és helyezd rá a kenyeret. A darabos lével kend be a kenyér egyik oldalát, és rendezd középre a már-már folyékony állapotú húst. Hintsd meg kék, zöld vagy bármilyen színű sajttal, amit a helyszínen találsz.

És milyen bort fogyassz hozzá? Ehhez a fajta húshoz az Asztali ital halványsárga változatát ajánljuk, amelynek karakteres savai a sós limonádé aromáit idézik, lecsengése hosszú és felejthetetlen, egy férfiöltöző markáns illatjegyeit fedezhetjük fel benne. Jó étvágyat!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top