Archív

Csákányi Eszter mesél: színpadon a Keresztanya

keresztanya-710 9689

Az erős atmoszférájú előadás cselekménye szerint egy cigányasszonynak gyermeke születik, de szegénységük miatt nemhogy a faluból, de még a rokonságból sem akarja senki vállalni a keresztszülőség terhét.

A Tündérkeresztanya című cigány népmese az alapja Csákányi Eszter gyerekeknek szóló monodrámájának, amelyet még 2010-ben mutatott be közösen az Orlai Produkció és az egri Harlekin Bábszínház. A Keresztanya bemutatásának évében elnyerte a legjobb gyerekelőadásnak járó díjat a Színházi Kritikusok Céhétől és most új helyszínen, a Mikroszínpadon (volt Mikroszkóp Színpad) találkozhat vele a közönség.

keresztanya-710 9530„Csató Kata empatikus és finomkezű rendezésében Csákányi Eszter halálos komolysággal játssza a sok hangot igénylő monodrámát. Nem tart(hat) távolságot egyetlen szereplőjétől sem, bele kell bújnia a tárgyakba” – írta a Revizoronline.hu-n Papp Tímea.

Az erős atmoszférájú előadás cselekménye szerint egy cigányasszonynak gyermeke születik, de szegénységük miatt nemhogy a faluból, de még a rokonságból sem akarja senki vállalni a keresztszülőség terhét. Végül egy ismeretlen tündér vállalja, de csak akkor, ha az anya lemond a gyermekéről, és a tündér faraghat embert a csecsemőből…

A rohanó világban ritkán van arra idő a mesehallgatásra, a színház pedig erre jó alkalmat tud teremteni, és teret tud adni arra, hogy megéljünk bánatot és örömöt, szegénységet és gazdagságot, életet és halált. Csákányi Eszter kivételes játékával ez az élmény gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt lehetségessé válik.

2012. december 2-től a Mikroszkópszínpadon. Fotó: Gál Gábor

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top