Archív

Adjon el árut szerviz nélkül!*

autoszalon

Reklámfilmjében, az aligszoknyás leányka, miközben billegeti az alkatrészeit, azt énekelje a Boci-boci tarka dallamára, hogy: „Autónkat vedd meg! Amit főztünk edd meg! (Nógrádi Gábor Hogy lehetünk milliárdosok? című rovatat)

Adjon el árut szerviz nélkül! Például autót.

A világ egyik legjobb üzlete, ha úgy adja el a három-ötmilliós kocsikat, hogy nincs hozzájuk a raktárban az alkatrész felhalmozva. Nem a drága motorra, váltóműre vagy futóműre gondolok csupán. Ne legyen egy egyszerű ablaktörlő sem! Nincs benne a pénze, nem kell raktározni, és így legalább kétszeres nyereséget ér el az autó elsózásával. Persze az, hogy nincs az „évszázad autójához” egy árva csavarja sem, ne zavarja a reklámozásban. A hirdetésekben ígérjen teljes szervizt és zavartalan alkatrészellátást a jövő század közepéig. Reklámfilmjében, az aligszoknyás leányka, miközben billegeti az alkatrészeit, azt énekelje a Boci-boci tarka dallamára, hogy: „Autónkat vedd meg! Amit főztünk edd meg! Tiéd lesz egészen minden alkatrészem!” És menjen a reklámfilm a tévében mindaddig, amíg az emberek hipnotizált vigyorral nem rohannak az autót megvenni.

A többihez a kedves autókereskedő olvasónak már nincs köze.

Mert ha netán, valami fatális véletlen folytán betörik a kocsi ablaka, és a vevő felkeresi, csináljon úgy, mintha álmában sem gondolt volna arra, hogy az eladott tízezer autó valamelyikének az ablaka ilyen gyorsan betörhetik. Természetesen ismerje el becsületesen, hogy az alkatrészellátást vállalta a hirdetésben, ha a vevő meg tudja mutatni, hogy oda van írva. Sőt! Hogy látsszon a maximális jóindulat, ígérje meg, hogy a kért ablakot, bár egyáltalán nem egyszerű dolog, meghozatja Bécsből két-három hét múlva. Ha erre a vevő kissé indignálódva, azaz agyvérzés előtti állapotban, azt állítja, hogy ő beszélt telefonon egy bécsi szerviztulajdonossal, aki a bejelentéstől számított három órán belül be tudja szerezni az ablakot, vagy bármilyen alkatrészt, akkor világosítsa fel a hepciáskodó ürgét udvariasan, hogy az M1-es út vezet Bécs felé Hegyeshalom irányában Győr mellett.

Egy a fontos: ne izgassa fel magát, ha a vevő ordítani kezd, hogy „volt pofája egy ilyen drága autót eladni az alkatrész biztosítása nélkül?!”

Önnek családja van, gondolnia kell a holnapra is: nem kaphat infarktust egy rikácsoló idióta miatt.

És hogy a vevőnek is van családja meg egészsége?

Dögöljön meg!

* Húsz éve írtam!

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top