Archív

PéldaKépek fotósorzat

PeldaKEPek BallaDemetert

Urbán Ádám fotográfus sorozatot készített azokról a fotóművészekről, akiktől sokat tanult. Nézz bele a sorozatba!

A fényképekből 2012. november 22-én nyílik kiállítás a Mai Manó Házban. Bár több fotóját díjazták, számos kiállításon vett részt, a Magyar Fotográfusok Házában rendezett tárlat és a fotósorozat különösen fontos számára. A PéldaKÉPek című kiállítást Petendi Szabó Péter nyitja meg.

„A PéldaKÉPek sorozat szereplőinek képein nőttem fel, sok mindent lestem el és tanultam meg tőlük: valóság iránti érzékenységet, tiszteletet, látásmódot. E nemzedék tagjai képviselik számomra azt a szakmai és az emberi mércét, amelyre mintaként tekintek, valahányszor fényképezőgépet veszek a kezembe. Az ifjabb fotográfus generáció tagjaként bízom benne, hogy kiállításom képei méltó bizonyságát jelentik a sorozatban szereplő fotóművészek iránti őszinte tiszteletemnek.”

Urbán Ádám

Urbán Ádám a magyar fotóművészet talán utolsó nagy nemzedékének tagjait kérte együttműködésre. Azokról a művészekről készített portrékat, akiknek életművét követésre méltónak találta, akik az eredetiséget és igényességet jelentették számára. A képeken föntről lefelé: Balla Demeter, Féner Tamás, Korniss Péter.

PeldaKEPek FenerTamas

PeldaKEPek KornissPeter

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top