Archív

Pasolini halálának évfordulóján újra elítélték a gyilkosát

Pino

A prostituált, akivel Pasolini az utolsó éjszakáját töltötte, először beismerte, majd később tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Pierpaolo Pasolini halálának évfordulóján ismét elítélték az író-rendező egykori gyilkosát – írta a hét végi olasz sajtó.

Az Olaszországban Pino vagy Rana (Béka) névvel ismert Pelosi 1975. november 2-án Róma tengerpartján, Ostiában gyilkolta meg a neves filmrendezőt.

Az északkelet-olaszországi Gorizia bírósága Giuseppe Pelosit és bűntársát 3 év 5 hónap börtönre ítélte. Pelosi még 1999-ben egy ékszerbolt kirakatán lyukat fúrt és 11 Rolex-órát ellopott 100 millió líra értékben, amely ma közel 50 ezer eurónak felel meg.

Pelosi kilenc évet töltött börtönben Pasolini meggyilkolásáért. Ő volt az a 17 éves prostituált, akivel az író-rendező élete utolsó estéjét töltötte. Letartóztatásakor beismerte a gyilkosságot, majd jóval szabadulása után, 2005-ben tagadta, hogy ő követte volna el.

Pasolini meggyilkolásának a körülményei a mai napig nem tisztázottak. Oriana Fallaci korabeli oknyomozó riportja szerint Pasolinivel a római alvilág végzett, más feltételezések szerint szélsőjobboldali támadás áldozata lett vagy az olasz titkosszolgálat hallgatatta el, mivel az olasz és nemzetközi kőolajmaffiáról készült könyvet írni.

Forrás: MTI

Pasolini Decameronja 1972-ből:

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top